Nová jedenáctka Zubr Grand vstupuje na pivní trh

Zbrusu nová jedenáctka je letošní největší novinkou pivovaru ZUBR. Jde o na čtyřikrát chmelený ležák, při jehož výrobě pivovar využívá regionálních surovin – především tršického chmele a hanáckého sladu. Chmelení na čtyřikrát  dodává pivu neodolatelné chmelové aroma a jedinečnou sílu jeho chuti. Oficiálně byl Zubr Grand představen na sobotních Svatováclavských slavnostech v Kroměříži, kde byl za přítomnosti jeho patrona Miloše Říhy, hokejového trenéra a přerovského rodáka, slavnostně pokřtěn. Od 1. října je k dostání v restauracích a pivnicích nejprve výhradně v sudech, tedy jako točené pivo.

 

Otázka ingrediencí, jakož i postup přípravy je při vzniku piva nového piva tím nejdůležitějším. Pivovar Zubr všechna svá piva vaří dle tradičních a osvědčených receptur, a ani Zubr Grand není výjimkou. Naopak. „Receptura pro přípravu piva Zubr Grand je samozřejmě tajná, avšak mohu uvést, že jsem se nechala inspirovat prvorepublikovými recepturami, které jsme objevili, když jsme dohledávali historické dokumenty pro oslavu 140. výročí založení pivovaru,“ říká Nataša Rousková, sládková pivovaru. Jedna z nich ji velice zaujala, a stačilo ji jen mírně upravit, aby vyhovovala současným podmínkám a možnostem pivovaru.

Stejně jako u receptury si pivovar zakládá na použitých surovinách, které jsou při vaření piva nejvýznamnější, tedy sladu, chmelu a vodě. Ty všechny pivovar dodává především z okolního regionu. Ječmeny z Moravy dávají díky svým parametrům a půdním podmínkám jedny z nejkvalitnějších sladů v České republice. Chmel z tršické oblasti, konkrétně odrůda Poloraný žatecký červeňák, patří k těm nejkvalitnějším. A díky tovačovskému jezeru má pivovar Zubr k dispozici velmi kvalitní pitnou vodu, která splňuje přísné parametry kojenecké vody.

Uvedení nového piva je v souladu se současnými trendy, které vypovídají o vzrůstající oblibě jedenáctistupňových piv. „Zároveň spotřebitelé dávají čím dál ve větší míře přednost pivům uvařeným podle tradičních postupů, čímž dokazují, že oceňují a vybírají si piva kvalitních parametrů,“ říká ředitel pivovaru Tomáš Pluháček. Důkazem je i velmi pozitivní ohlas na pivo Zubr Grand během Svatováclavských slavností.

 

Pivovar ZUBR, a.s., tradiční český výrobce působící především na Moravě, je společně s pivovary Holba a Litovel součástí holdingu PMS. V loňském roce získala značka ZUBR Gold ocenění Absolutní vítěz mezi všemi značkami na soutěži Zlatý pohár Pivex 2013 a obhájila tak ocenění z předešlého roku.

www.zubr.cz