Stavba stylového krbu snadno a rychle

Chcete-li postavit krb snadno a rychle, nechte to na odborníkovi, který se tím živí. Krby-stavba.cz je nejen internetový obchod, kde najdete vše pro realizaci kompletního systému vytápění tuhými palivy, ale zajistí vám taktéž kompletní služby a servis. Otázka, proč si nechat instalovat krb, má zcela jednoduchou odpověď. Krby vám dokáží ušetřit spoustu peněz. Důležité je správně vybrat typ krbu.

Rozhodující vliv na spalování má krbová vložka, ve které spalování přímo probíhá. Krbové vložky jdou dvojího typu – teplovzdušné a teplovodní. Vyberte si vhodný typ podle vašich požadavků, věnujte pozornost také velikosti krbové vložky a praktickým vlastnostem, jako je výkon. Dále je třeba navrhnout efektivně cesty rozvodů teplého vzduchu či teplé vody, které budou sloužit k vytápění dalších místností v domě. Vezměte v úvahu také to, jak velké jsou u krbové vložky prosklené plochy. Těmi totiž do místnosti, ve které se krbová vložka nachází, uniká teplo. Čím větší prosklená plocha, tím tepleji v místnosti bude. Pokud budete topit v krbu pro celý dům, zvolte raději vložku s menšími dvířky, abyste se pak v místnosti neupekli. Nejčastěji se můžete setkat s teplovzdušným systémem topení. Nejúčinnější je však vytápět dům pomocí kombinace teplovzdušného a teplovodního systému. Nemusíte se bát, systém rozvodů vás finančně nezruinuje, ale pomůže vám ušetřit nemalé výdaje za topení plynem či elektřinou.

Pokud máte vybranou krbovou vložku, je čas na výběr krbové obestavby. Krbových obestaveb je nepřeberné množství, liší se velikostí, použitými materiály a barevným sladěním. Obestavby slouží k akumulaci tepla a zároveň plní estetickou funkci. Aby bylo vytápění kompletní, budete potřebovat kouřovod a komín, které vám pomohou z otopné soustavy odstranit nežádoucí spaliny. Zapomeňte na vytápění plynem či elektřinou, svěřte teplo vašeho domova přírodnímu ekologickému a přitom ekonomickému palivu.