Tepelné čerpadlo je řešením pro moderní domácnost

Ještě nedávno byla tepelná čerpadla něčím výjimečným a i drahým. O nějaké návratnosti investice si mohli majitelé tepelného čerpadla nechat jen zdát. Postupně s rostoucí poptávkou se začala cena snižovat. Díky technologickému pokroku současně stoupala i účinnost a tím i návratnost investice. Pořídit si tepelné čerpadlo již dává ekonomický smysl.
V poslední době se k důvodům pro pořízení tepelného čerpadla přidává i možnost omezení dodávek energií kvůli politické situaci. Mít nezávislý zdroj energie k vytápění objektu, nebo k chlazení objektu začíná být velkou výhodou. V neposlední řadě je tepelné čerpadlo i ekologické řešení a po takovýchto ekologických řešeních je v posledních letech velká poptávka a jsou podporovány i na národní úrovni a to i finančně.
Na trhu je více druhů tepelných čerpadel. Tepelné čerpadlo může být na principu země – voda, vzduch – voda, vzduch – vzduch a voda – voda. Existuje spousta firem, které mají s instalací a výběrem nejvhodnějšího tepelného čerpadla bohaté a dlouholeté zkušenosti. Pro konkrétní stavbu a lokalitu tyto firmy dokáží vybrat a propočítat nejvhodnější řešení. Stačí si jen vybrat zkušenou firmu pro realizaci a zvolit nejvhodnější řešení.