Betonový plot – profesionální varianta oplocení

Když se řekne beton, většina lidí si představí nechvalně známou berlínskou zeď nebo velké a nudně šedé totalitní sídliště. Totéž si potom představí také pod pojmem betonový plot. To je ale škoda, protože beton může díky nejnovějším technologiím zpracování nabývat různých tvarů. Betonové ploty tak oslňují okolí krásným designem a také svou variabilitou. Díky jedinečné konstrukci si můžete sami určit, jak vysoký budete chtít betonový plot mít. Variabilní je také tvar zakončení plotu, který dává celému oplocení celkový výraz.

Hlavní význam betonu však tkví v jeho prvotřídních vlastnostem. Beton, ze kterého jsou betonové ploty postaveny, jim dodává odolnost, tvrdost a pevnost. Díky tomu jsou betonové ploty schopné odolávat působení mechanických vlivů i klimatickým poměrům. Nevadí jim déšť, sníh ani mráz. Jejich stabilitu nenaruší ani kroupy, silný vítr či sluneční záření. Určitě vás bude zajímat, jak betonové ploty vypadají. Jsou sestaveny z betonových sloupků, které jsou opatřeny drážkami. Do těchto drážek jsou potom zasouvány betonové plotové desky. Celá konstrukce je poměrně jednoduchá, snadno a rychle ji postavíte a v případě potřeby zase rozeberete. Proto se betonové ploty v dnešní době těší velké oblibě.

Co se týká designu, můžete vybírat z několika různých dekorů, které betonový plot přizpůsobí vzhledu vašeho domu. Nejoblíbenější jsou štípaný kámen, cihličky a také skládaný kámen, v kombinaci s různými barvami vytváří celou řadu estetických vzhledů. Co se týká zakončení, poslední dílec plotu nemusí být pouze rovný. Pokud si přejete mít kolem domu ozdobný plot, můžete betonový plot zakončit obloukovým dílcem či dokonce může být tento oblouk ozdoben mřížkou. Velmi moderní je také použít dřevěné latě kontrastní barvy. Chcete-li i vy mít kolem domu originální a přitom funkční plot, navštivte Betonovéploty.net a pořiďte si betonový plot.