Ekologický krb na tuhá paliva

Ne každý se chce nechat zruinovat placením účtů za elektrické nebo plynové vytápění. Máte sice teplo bez námahy, ale za jakou cenu? Nevyplatilo by se vám vyvinout trochu víc námahy a mít vytápění třeba za polovic? Pokud o něčem podobném uvažujete, potom je čas na zvážení možnosti vytápění tuhými palivy. Nejčastěji se tuhá paliva spalují v krbech či krbových kamnech. Krby vám dokáží ušetřit spoustu peněz, pokud si je necháte instalovat od odborníků a rozhodnete se pro skutečně kvalitní výrobek.

Jak tedy vybrat ten správný krb?

Velmi důležité je mít přehled o tom, jak velký prostor je třeba pomocí krbu vytopit. Každá krbová vložka má svůj výkon, který je schopna poskytnout. Dále je třeba navrhnout efektivně cesty rozvodů teplého vzduchu či teplé vody, které budou sloužit k vytápění dalších místností v domě. Je třeba se zamyslet také nad vzhledem krbové vložky. Každá je alespoň částečně prosklená, těmito plochami se do místnosti, ve které se krbová vložka nachází, šíří teplo. Čím větší prosklená plocha je, tím tepleji v místnosti bude. Pokud budete topit v krbu pro celý dům, zvolte raději vložku s menšími dvířky, abyste se pak v místnosti neupekli.

Nejčastěji se můžete setkat s teplovzdušným systémem topení. Nejúčinnější je však vytápět dům pomocí kombinace teplovzdušného a teplovodního systému. Nemusíte se bát, systém rozvodů vás finančně nezruinuje, ale pomůže vám ušetřit nemalé výdaje za topení plynem či elektřinou. Víme už, že krby představují ekologický a zároveň ekonomický zdroj tepla, nyní je třeba zjistit, jak může takový krb vypadat. Krby-stavba.cz je internetový obchod, který nabízí široký sortiment krbů a krbových dílů. Najdete zde optimální krbovou vložku i obestavbu, která odpovídá za vzhled krbu. Zapomeňte na vytápění plynem či elektřinou, svěřte teplo vašeho domova do zkušených rukou profesionálů z Krby-stavba.cz a nechte si poradit, jak vybrat optimální řešení vaší otopné soustavy.