Komíny z nerezu odstraňují veškeré spaliny

Spalováním paliva vzniká vždy určité množství vedlejších produktů – spalin, které je třeba odstranit z otopné soustavy, aby se k dalšímu palivu dostávalo dost vzduchu. Ideálním řešením pro kompletní odvod spalin jsou nerezové komíny, které jsou dostatečně moderní a účinnou volbou, jak se zbavit nežádoucích spalin. Běžně používané zděné komíny mají většinou problémy s agresivními spalinami z tuhých paliv, které rozrušují povrch komínu a po určité době působení ohrožují jeho stabilitu. Nerezové komíny jsou vyrobeny tak, aby byly dostatečně odolné a pevné.

Jejich základem je nerezová ocel zpracovaná na několik milimetrů silný plech, ten je odolný vůči vlhkosti, mechanickým vlivům i chemickému působení a postará se tedy spolehlivě o odvod spalin z jakéhokoli vytápění. Nerezové komíny vás překvapí svou variabilitou, vyrábí se a prodávají po jednotlivých dílech buď jako set nebo i samostatně, takže si můžete komín sestavit zcela podle vašich potřeb. Máte na výběr velké množství různě tvarovaných částí nerezových komínů, které potom jednoduše sestavíte a vytvoříte si váš vlastní nerezový komín na míru.

Nerezová ocel se vyznačuje ještě další výhodou a tou je zejména nízká hmotnost. Díky ní se s komínem skvěle manipuluje a snadno se také montuje na dům. Komíny nerez jsou buď klasické jednoplášťové nebo izolované. Ty jsou vhodné zejména tam, kde je komín nekrytý, protože odvádí horké spaliny, ohřívá se také vnější stěna klasického jednoduchého komínu. Izolované nerezové komíny jsou však vybaveny vnitřním nerezovým pláštěm, tepelnou izolací a vnějším nerezovým pláštěm. Izolace odvádí teplo, takže vnější komínový plášť není horký. Záleží pouze na vás, pro jaký komín se rozhodnete právě vy, nerezové komíny jsou vám k dispozici v mnoha provedeních na Komíny-nerez.cz.