Osvěžte interiér pomocí bytových dekorací

Trendy v oblasti interiérového designu se neustále mění a držet s nimi krok by bylo, pokud ne nemožné, tak minimálně velmi náročné. Osvěžit interiér lze i jednoduššími způsoby. Stačí lehce pozměnit bytové dekorace a rázem získáte nový vzhled.

Oživte prázdné stěny

Obrazy jsou skvělou dekorací v každém interiéru. Dnes lze najít obrazy všemožných motivů i tvarů. Oblíbenými se stávají i skládané obrazy. Vybrat si můžete podle libosti, ale interiér oživíte zvláště, pokud dosáhnete určitého kontrastu. Současně jsou také více v oblibě obrazy větších rozměrů, které pak v prostoru dominují.

Pusťte dovnitř přirozené světlo

Snažte se mít závěsy roztažené, tak aby mohlo do interiéru vnikat přirozené světlo. Nejen váš interiér, ale i vás samotné to nabije energií a všechny barvy vyniknou ve své přirozené kráse. Pokud máte příliš nepropustné stínění, možná by bylo dobré uvažovat o jiném. I výměna závěsů dodá interiéru jiný vzhled. V kurzu jsou přírodní tkaniny a neutrální odstíny.

Převlečte polštáře

Rychlý a levný způsob. Polštáře, ačkoli se to tak nemusí zdát, jsou taktéž bytovou dekorací. A to jednou z těch výraznějších. I když polštáře poslouží jako bytové dekorace především v obývacím pokoji, mohou udělat mnoho. Pro osvěžení je stačí jen převléci do nového. Světlé tóny, přírodní barvy a motivy mohou být to pravé.

 Domácí rostliny

Pokojová zeleň dodává místu přírodní vzhled, působí uklidňujícím živoucím dojmem. Vhodně umístěná rostlina je svým způsobem také bytovou dekorací. Dobře posloužit může například Ficus Alii, Peace Lily nebo Dracena.

Koberec jako bytová dekorace

Koberce jsou taktéž vhodné bytové dekorace. Kromě jejich neopomenutelné praktické funkce mohou vhodně doplnit interiér. Momentálně se nemusíte bát ani různých vzorů, záleží na ostatním vybavení místnosti.