Založení nové firmy

Jako silné, osobnosti, která je doslova mistrem svého oboru, se jistě alespoň jednou ve své dosavadní praxi naskytla možnost zkusit vlastní podnikání.

Nemám čas, založit si s.r.o.

Jenže ač jste ve svém oboru kovaní, samotnému zakládání firmy moc nerozumíte. Proto neustále váháte, zda se o to pokusit a být už konečně, jak se říká – vlastním pánem, jež by mohl, při stejném objemu práce, vydělat mnohem více peněz. Bohužel si nejste jistí, jak se vším naložit správně, a na samotnou realizaci spojenou se vším tím papírováním nemáte, nebo nechcete mít čas.

Vlastní firma, proč ne?

Zdá se jako nemožné, i při takových podmínkách mít vlastní společnost s ručením omezeným? Ale kdepak. Dnešní svět nabízí množství služeb a obecně se věci mají tak, že pokud něco neumíte, nevíte, nebo nemáte právě čas, pak za vás vyřídí jiní. Postačí pouze vhodná domluva a založení společnosti nemusíte řešit vy sami a můžete využít služeb například společnosti Profi-kancelář.

Využijte služeb odborníků

Její odborně proškolený pracovník klientovi poradí se všemi úkony, jež je nutné pro založení firmy provést. Na základě plné moci pak zařídí veškeré kroky nezbytné k založení firmy Potom postačí pouze osobní přítomnost podnikatele, budoucího jednatele, u notáře. S ním sepíše notářský zápis. Návrh notářského zápisu již bude mít připravený od Profi-kanceláře. Pracovník Profi-kanceláře pak zajistí zbývající úkony:

  • prokázání složení základního kapitálu,
  • zápis firmy do obchodního rejstříku,
  • zřízení živnostenského oprávnění,
  • přihlášení na finančním úřadě.

Proces založení firmy trvá cca 10 pracovních dnů. Po té klient obdrží veškeré registrační dokumenty od jednotlivých úřadů a může podnikat.

Ready-made společnost je také řešením

Pro podnikatele, kteří potřebují založit společnost rychleji, existuje možnost koupit již založenou, tzv. ready-made společnost. Jedná se o společnost, která již byla založena, zapsána do obchodního rejstříku a má plně splacený základní kapitál. Zároveň nikdy nevykonávala žádnou činnost, nemá tedy žádné závazky a pohledávky. Jedná-li se o starší společnost, má v obchodním rejstříku zveřejněné účetní závěrky. Při koupi ready-made společnosti je v obchodním rejstříku provedena změna v osobě společníka a jednatele společnosti. Při té příležitosti může být změněn název společnosti.

V případě založení s.r.o. nebo koupě ready made společnosti Profi-kancelář poskytuje 15% slevu na všechny služby virtuální kanceláře. Firma tak může mít sídlo na prestižní pražské adrese. V rámci služeb Profi-kanceláře pak může využívat recepci, sekretariát či telefonní linku s operátorem.