Betonový plot – neodolatelné konstrukce

Plot kolem našeho domu už zažil lepší časy, proto jsem se rozhodl, že je čas jej konečně vyměnit. Potřebuji trochu soukromí a ne abych se odpoledne v Jednotě bavil se sousedkou, co jsem měl k obědu jen proto, že ona venčila psa a viděla mi až do talíře. Stejně tak už mě nebaví věčně plot opravovat a natírat, s pletivem jsem už rozhodně nadobro skončil. Jaký ale vybrat plot? Dřevo je poměrně háklivé na vlhkost, kovový plot je dosti drahý a musíte jej neustále natírat, aby nekorodoval, o živý plot se také musíte starat. Nevěděl jsem si rady, až jsem nedávno navštívil přítele v jeho novém domku.

Hned na první pohled mě zaujal jeho plot. Byl masivní, vypadal velice pevně a přitom se k domu hodil. Svým vzorem připomínal naskládané kameny a barvu měl přírodně žlutou. Tehdy jsem si umanul, že takový plot chci taky. Kamarád mi vysvětlil, že jde o betonový plot, na pohled bych si tedy rozhodně nemyslel, že takhle krásně může vypadat betonový plot. Když jsem o něm slyšel, představoval jsem si ho mnohem nevzhledněji. Tento plot však vypadá skutečně skvěle.

Vyžádal jsem si tedy od kamaráda kontakt na firmu, která mu plot stavěla a kontaktoval jsem Betonovéploty.net. Vysvětlili mi, že jejich betonové ploty jsou vyrobeny z českého betonu stálého složení. Plot je tedy velmi odolný vůči klimatickým poměrům i mechanickému poškození. Nevadí mu déšť, sníh, mráz ani kroupy. Díky výztuhám, které jsou tvořeny ocelovými armaturami, je betonový plot pevný a zároveň pružný, dokáže tak odolávat i prudkým změnám teplot během dne a působení slunečního záření. Přiblížili mi také, jak probíhá stavba betonového plotu a že si mohu vybrat z několika možných variací plotu. Protože jsem chtěl pěkný plot, se kterým už nebudu muset nic dělat, zvolil jsem si oboustranný betonový plot v terakotové barvě. Vše proběhlo velmi rychle a plot vypadá skvěle.