Bungalov, to je rychlé a úsporné bydlení pro každého

Dostali jste se do životní fáze, kdy již máte pozemek a teď přemýšlíte, jaký dům si na něm postavíte? Pokud jste zatoužili po jednopodlažním domě pravidelného tvaru s dispozičním rozložením místností kolem ústředního obytného prostoru, tak je jasnou volbou bungalov! Bungalov bude pro vás tím pravým bydlením, kde budete spokojeni.

Kde se bungalovy vzaly?

Málokdo možná tuší, že bungalovy pocházejí původně z Indie, kde se těšily a těší velké popularitě. Odtamtud se postupem času rozšířily do USA a po světových válkách pak zakotvily i v dalších zemích a nyní je můžeme najít téměř po celém světě. Proč jsou bungalovy tak oblíbené? Je to především díky rychlosti jejich výstavby a ekonomickému stylu bydlení. Bydlet rychle a levně chce totiž dnes každý. Navíc lze najít velké množství typových projektů bungalovů. Předchůdci dnešních bungalovů vypadaly ale přeci jen trochu jinak. Jednalo se o dřevěné a velmi lehké stavby. Ty by v našich podnebních podmínkách neslavily moc úspěch a tak se musel stavební materiál poněkud upravit, aby vyhovoval i nám. Co však zůstalo stejné nebo alespoň velmi podobné je dispoziční rozložení bungalovů. Centrální obytný prostor je totiž stále stejně úzce spjat s okolními místnostmi, tedy s jídelnou, toaletou, ložnicí a dalšími pokoji. Bungalovy jsou poměrně často opatřeny také verandou, která zpříjemňuje majitelům život v podobě relaxu, jakým bývá ranní káva s výhledem na zahradu.

Typové projekty bungalovů

Typové projekty bungalovů jsou dnes velmi rozšířené v nabídkách projektových agentur. Vybrat si tak můžete zpravidla z desítek projektů a je tedy velká šance, že vám padne do oka právě jeden z typových projektů bungalovů. A pokud ne, tak vám projektant vždy nabídne individuální projekt bungalovu šitý na míru přímo vám.