Komín z nerezu – jak nejlépe odvést spaliny z otopné soustavy

Komín je velmi důležité zařízení a nesmí proto chybět v žádném domě. Nejste-li lední medvědi nebo rodina sněžného muže, budete si potřebovat v zimě zatopit. Už pravěcí lidé věděli, že aby oheň správně hořel, potřebuje mít tah a odvod spalin, proto vynalezli komín a začali postupně zdokonalovat materiály, ze kterých se komíny vyrábí.

Dřevo se moc neosvědčilo a po sérii požárů si lidé uvědomili, že komín je třeba mít z odolnějšího materiálu. Začali je proto stavět z cihel. Problém cihel a spalin z tuhých paliv je ale takový, že spaliny jsou agresivní a narušují komín, který brzy ztrácí svou stabilitu a není schopen plnit svou funkci. Proto se postupně přechází na nerezové komíny. Komíny z nerezu jsou vysoce odolné, pevné a přitom se s nimi velmi dobře manipuluje díky nízké hmotnosti. Nerezová ocel je totiž velmi lehká a má výjimečné mechanické vlastnosti. Nerezové komíny tak bez obtíží odolávají vysokým teplotám, vlhkosti i chemickým látkám.

Nerezové komíny se používají samostatně nebo také jako komínové vložky do stávajících zděných komínů. Komíny-nerez.cz nabízí celou řadu různých provedení, prodávají se zde nerezové komíny jako celé sety nebo také po jednotlivých dílech. To je zvlášť výhodné pro ty, kteří potřebují komín sestavit přesně na míru. To využijete zejména u starších domů, kde komín zcela chybí nebo je třeba jej upravit na míru a vyhnout se případným překážkám. Jednoduše si stačí pořídit ty správné díly, na místě je smontovat dohromady a máte komín na míru. Chybí-li komín zcela díky nízké hmotnosti můžete nerezový komín připevnit na fasádu, protože nepotřebuje vlastní základ.

Komíny-nerez.cz nabízí běžné nerezové komíny, dále také izolované nerezové komíny, k dispozici jsou vám také hybridní komíny, které kombinují ty nejlepší vlastnosti nerezového a keramického komínu. Vyberte si ten pravý komín pro vás.