Moderní anebo rustikální zařízení bytu? Věčné dilema

Vybavujete nově zrekonstruovaný byt nebo jste si konečně vyplnili dávný sen o vlastním rodinném domě a z toho důvodu mu tedy chcete vdechnout kus osobnosti vhodným zařízením? Potom výběr nábytku za žádných okolností nepodceňujte! Mějte na paměti, že nábytek, který jste si vybrali by vám měl perfektně sloužit po mnoho let. Během této doby jej uvidí značné množství vašich přátel, známých, spolupracovníků, ale i rodinných příslušníků.

Při zařizování svého interiéru máte zpravidla dvě základní možnosti. Buďto vsadíte na interiéry moderní, které vycházejí z originálních návrhů předních bytových designérů, odrážejí dávku nevšednosti, originalitu, ale i specifický styl, který však nemusí sednout každému nebo se vydáte cestou rustikálního nábytku, jež ve stylově zařízených interiérech působí opravdu značně honosně a elegantně. Moderna nebo klasika – co si vyberete vy?

Ať jste se už rozhodli pro první anebo druhou variantu, před samotným výběrem a koupí nábytku se inspirujtenápady předních bytových designérů anebo studií, které se na originální zařizování interiérů specializují. Vyvarujete se tak několika zásadním chybám, na které byste možná přišli až příliš pozdě. Nechte se inspirovat fotogaleriemi, kterých je na internetu značné množství anebo se poraďte přímo s interiérovými odborníky.

Nyní se dostáváme k výběru a zejména koupi nábytku a bytového zařízení. Raději nevsázejte na e-shopy a obchody, které lákají na nápadně nízké ceny. Pokud chcete, aby váš nábytek něco vydržel a mohli jste jej bez starosti používat mnoho dlouhých let, vybírejte pouze kvalitní nábyteku ověřených prodejců. Zapomeňte na dřevotřísku nebo umakart. Pokud to vaše peněženka dovolí, sázejte na vysoce kvalitní materiály, mezi které patří například masiv, kov a sklo. Věřte, že investice do kvalitního nábytku, je investicí, která se vám během let několikanásobně vrátí.