Nerezový komín – nejlépe odvádí spaliny z otopné soustavy

Otopná soustava je důležitým prvkem domácnosti, bez kvalitního odvodu spalin by však nefungovala. Komínový systém lze přirovnat k výfuku automobilu, bez něj by mohl mít vůz klidně 1000 koňských sil, ale nebylo by mu to k ničemu. Kamna i krbové vložky je tedy třeba vybavit kvalitním odvodem spalin v podobě komínu. Pokud vám výfuk u auta praskne nebo ho nějaký vtipálek ucpe, nepodaří se vám buď vůbec nastartovat nebo motor brzo zhasne. Stejné je to u domu a jeho komínu. Dříve se často stavěly domy se zděnými komíny, které však při topení tuhými palivy hodně trpí, proto se vyplatí investovat do komínu s dlouhou životností.

Takovými jsou nerezové komíny. Spalováním tuhých paliv dochází k produkci spalin, které jsou v tomto případě poměrně reaktivní a agresivní, je tedy třeba je odvádět z otopné soustavy odolným komínem. Nerezové komíny jsou velmi odolné, díky nerezové oceli, ze které jsou vyrobené, se vyznačují komíny nerez vysokou odolností vůči extrémně vysokým teplotám, působení chemických látek i vlhkosti. U nerezového komínu vás jistě potěší i jeho vzhled, nerezová ocel budí dojem čistoty, novoty.

Nerezový komín si zamilujete také pro jeho vzhled, nerez je v poslední době v módě, používá se nejen v interiéru, ale často právě i v exteriéru, dům s nerezovým komínem tedy je momentálně v kurzu. Další výhodou nerezového komínu je jeho nízká hmotnost, která značně usnadňuje instalaci komínu a také umožňuje namontovat nerezový komín přímo na fasádu vašeho domu. Máte širší nebo naopak užší kouřovod vedoucí z kamen a potřebujete jej napojit do komínu a utěsnit tak, aby veškeré spaliny směřovaly tam, kam mají? Rozhodněte se pro nerezové komíny, které jsou vysoce variabilní, vyrábí se v několika různých rozměrech a k dostání jsou také redukce a spojovací kusy.