Nerezový komín – šetrný odvod spalin

Komín je pro každý dům nepostradatelný, protože slouží k odvodu nežádoucích spalin a zároveň ovlivňuje efektivitu vytápění. Samozřejmě je důležitý materiál komínu, velmi moderní jsou v současné době nerezové komíny. Spalováním tuhých paliv totiž vzniká velké množství kyselých kondenzátů, které negativně působí na vnitřní stěnu zděného komínu, proto se stále častěji používají díky své odolnosti právě nerezové komíny. Účinnost komínu určuje jeho délka a tvar, je tedy podstatné si správně vybrat, aby váš systém vytápění dobře fungoval.

Pokud jste se rozhodli svěřit teplo vašeho domova krbu či krbovým kamnům, budete potřebovat rozměry komínu spočítat velmi pečlivě. Zvolíte-li příliš krátký nebo naopak dlouhý komín, vaše krbová vložka nebo kamna nebudou mít ten správný tah, což může mít za následek snížení účinnosti spalování, zvýšení spotřeby paliva a také větší množství zbylého odpadu po dohoření ohně. Pokud se vám běžně stává, že když chcete přiložit do krbu a otevřete dvířka vložky, se na vás vyhrne spousta kouře a sazí, znamená to jediné – váš komín nepracuje optimálně a je třeba s ním něco udělat. Nechte si proto poradit od profesionálů a obraťte se na Komíny-nerez.cz. Zkušení odborníci vám zde poradí, spočítají délku komínu, která je právě pro váš dům nejefektivnější, a doporučí, jaký druh komínu byste si měli pořídit právě vy.

Není totiž nerezový komín jako nerezový komín, Komíny-nerez.cz nabízí hned několik druhů nerezových komínů, které se navzájem liší některými vlastnostmi. Pokud je váš stávající komín ještě v použitelném stavu, nemusíte jej rušit celý, stačí jej jen vyvložkovat. V tom případě vám Komíny-nerez.cz nabídnou nerezové komínové vložky. Pro zcela nový komín je lepší použít použít izolované potrubí s vrstvou izolace, takže se o povrch komínu nespálíte. Existují také hybridní, válcové a různé další nerezové komíny. Nechte si proto poradit a kontaktujte Komíny-nerez.cz.