Originální krb s dostatečným výkonem

Zejména v zimních měsících je topení velmi důležitou soustavou, při stavbě nebo rekonstrukci domu je proto na něj třeba brát ohled. Předem je dobré si rozmyslet, zda budete vytápění vašeho domu realizovat plynem, elektrickým kotlem, tepelným čerpadlem nebo krby či kamny na tuhá paliva. Vzhledem k tomu, jak se neustále zdražují ceny plynu a elektrické energie, jeví se jako nejvýhodnější možnost tuhá paliva. Krby a krbová kamna jsou výhodné v tom, že jsou úsporné a navíc i ekologické díky nízkým hodnotám produkovaných emisí.

Chcete-li si pořídit krb, nejnákladnější částí je krbová vložka. Ta je také nejdůležitější pro vývoj tepla, protože je odpovědná za celý proces spalování paliva, za spotřebu paliva i účinnost vytápění, i když tu částečně ovlivňuje také odvod spalin. Moderní krbové vložky jsou konstruovány tak, aby bylo možné přívodem vzduchu regulovat efektivitu spalování paliva. S nízkou spotřebou paliva a téměř dokonalým spalováním souvisí také nízká produkce emisí do ovzduší, čímž jsou krby velmi ekologické.

Krby poskytují výhodu také v tom, že vám doma navodí zcela originální atmosféru. Hořící oheň, ze kterého sálá teplo a který můžete sledovat, dopřeje vaší domácnosti příjemnou atmosféru, kterou si můžete vychutnat spolu s vaší rodinou, přáteli nebo partnerem. Co se týká designu, krby jsou velmi variabilní, krbové vložky se vyrábí v mnoha různých provedeních, nabízí několik variant prosklení, podle zvolené krbové vložky se potom vybírá obestavba. Krbové obestavby jsou nejoblíbenější z přírodních materiálů v různých stylech a barvách. Krbové obestavby, které si můžete k vašemu krbu objednat na Krby-stavba.cz, dodávají krbům originální vzhled. Krb se díky krbové obestavbě stává dominantou interiéru. Můžete si vybrat materiál, barvy i styl krbové obestavby tak, aby krb vyhovoval vašim představám a požadavkům.