Aulix – luxusní osvětlení domů i do kanceláře

Správné osvětlení místnosti je velmi důležité, záleží na něm celkový dojem a také atmosféra interiéru. Je-li místnost příliš tmavá, působí ponuře, nepřirozené příliš silné až nepříjemné světlo také nepůsobí zrovna nejlépe, takže je potřeba najít kompromis. Samozřejmě to souvisí s typem svítidla, pokud chcete ušetřit, je výhodné používat LED svítidla, která šetří energii a jejichž životnost je velmi dlouhá bez ohledu na to, zda svítidlo svítí dlouhodobě nebo jej často zhasínáte a rozsvěcíte.

Ovšem vedle funkčnosti a schopnosti dostatečně osvítit daný interiér je u svítidel velmi důležitý vzhled. Osvětlení je totiž považováno všeobecně za estetický doplněk interiéru. Nemusíte mít samozřejmě lustr z paroží, aby si ho každý povšiml, moderní svítidla jsou spíš nenápadnější, současným trendem jsou bílá svítidla vyrobená z nejrůznějších materiálů nebo také jejich kombinací.

Základem osvětlení každé nebo alespoň většiny místností je centrální lustr připevněný na stropě nebo také závěsný typ. Podle velikosti a způsobu využití pokoje potom doplňujeme hlavní svítidlo osvětlením doplňkovým. Doplňkovým svítidlem může být další lustr na stropě, nástěnné svítidlo nebo také lampy, ať už stojací nebo stolní. Doplňkové svítidlo se hodí nad jídelní stůl, konferenční stolek, nad kuchyňskou linku, jinými slovy podporuje osvětlení všude tam, kde je třeba dobře vidět.

Do reprezentativních místností interiérů volte moderní luxusní svítidla, která jsou navržena světovými bytovými designery podle posledních módních trendů. Tato svítidla skvěle doplní klasický i moderní interiér a dodají mu šmrnc. Do kanceláře přirozeně nebudete tolik bazírovat na vzhledu svítidla, jako spíš na poměru cena/výkon. Proto se určitě rozhodněte pro některé z klasických typů svítidel, která vám skvěle poslouží. Pro výběr svítidel domů i do kanceláře navštivte světelné studio Aulix s širokým výběrem různých druhů osvětlení.