Jak odstranit spaliny z vašich kamen

Každé malé dítě ví, že při spalování vzniká kouř. Tento kouř jsou nežádoucí spaliny, které vznikají jako vedlejší produkt vedle tepla. Spalin je důležité se zbavit rychle a efektivně, protože jejich přítomnost by ovlivnila účinnost dalšího spalování. Proto se používají komíny. Výbornou paralelu potřeby komínu v rámci otopné soustavy nám poskytne obyčejný automobil. Ten potřebuje být vybaven kvalitním výfukem, aby jeho motor správně fungoval, protože nahromadí-li se v něm zplodiny, nemá dostatek vzduchu pro další spalování a zhasne. Stejně tak je nutné, aby měla kamna i krbové vložky odvod spalin v podobě kvalitního komínu. Pokud vám výfuk u auta praskne nebo ho nějaký vtipálek ucpe, nepodaří se vám buď vůbec nastartovat nebo motor brzo zhasne. Stejné je to u domu s jeho komínem.

Dříve se často stavěly domy se zděnými komíny, v současné době se však ukazuje, že tyto komíny při topení tuhými palivy hodně trpí, proto se vyplatí investovat do komínu s dlouhou životností. Takovými jsou nerezové komíny. Při topení tuhými palivy totiž vzniká poměrně velké množství vedlejších produktů, které se v komínu postupně ochladí a vytváří kyselé kondenzáty, ty potom působí na stěny komínu a narušují jeho povrch.

Nerezové komíny jsou však velmi odolné, nerezová ocel, ze které jsou vyrobeny, jim propůjčuje vysokou odolnost vůči extrémně vysokým teplotám, působení chemických látek i vlhkosti. Dalším pozitivem je nízká hmotnost, komíny nerez proto lze snadno instalovat i na již stávající dům, stačí jej totiž upevnit pouze na fasádu a krásně drží. Nerezové komíny jsou navíc snadno sestavitelné na míru, nejčastěji se prodávají po jednotlivých dílech. Snadno si tak vyberete ty díly, které se vám hodí, a potom z nich sestavíte výsledný komín. Neváhejte, navštivte specializovaný obchod Komíny-nerez.cz a pořiďte si i vy nerezový komín.