Jak se zbavit spalin z kamen

Protože většina otopných systémů spaluje palivo, je zapotřebí použít také vhodný komín k odvodu vzniklých spalin. Je na vás vybrat, jaký komín bude ten nejvhodnější, pokud vás však nebaví se starat o rozpadlý komín vinou agresivních spalin, zvolte si odolnější komín, ideální volbou zejména pro odvod spalin z tuhých paliv je nerezový komín. Navštivte Komíny-nerez.cz, které vám nabídnou široký sortiment zahrnující nerezové komíny a také veškeré příslušenství s komíny související.

Můžete vybírat z různých průměrů celé sety nerezových komínů nebo pokud potřebujete řešit specifický tvar komínu, vyhnout se komínovým potrubím nějaké překážce, máte možnost koupit si nerezový komín po jednotlivých dílech, takže si jej sestavíte na míru podle vašich potřeb a možností. Nerezové komíny jsou vyrobeny ze speciální teplotně odolné nerezové oceli, která je korozivzdorná a odolává také působení agresivních chemických látek. Díky tomu jsou nerezové komíny vhodné pro odvod spalin z tuhých paliv. Tyto spaliny jsou poměrně agresivní a jiný typ komínu mohou rychle poškodit. Proto byly vyvinuty speciální typy nerezových komínů.

Jedním z nich je hybridní nerezový komín, který je vybaven keramickou vložkou. Ta spolehlivě chrání celý komínový systém, který je spalováním tuhých paliv mnohem více zatěžován. Nerezový komín vás jistě potěší nejen svou odolností a dlouhou životností, ale také se velmi jednoduše instaluje, protože nepotřebuje žádné základy, navíc může být postaven také dodatečně, stačí jej uchytit zvenku k budově přímo na fasádu. Díky nízké hmotnosti a rozdělení komínu na díly se s ním velmi dobře manipuluje a umožňuje jednoduchou instalaci, kterou zvládne i domácí kutil. Pořiďte si i vy kvalitní komín a nesnižujte zbytečně účinnost vašeho topného systému špatně zvoleným komínem.