Kulmy na vlasy a vlny jsou tu

Z rovných vlasů udělat zářivou hřívu vln? To je sen mnoha žen a není ani tak nedosažitelný. Stačí si vlasy správně nakulmovat. Kulmy na vlasy se dají sehnat snadno, a pokud už jednu máte – hurá do práce.

Před začátkem kulmování

Kulmy na vlasy při správném zacházení umí s vlasy zázraky. Ovšem chcete-li kulmu používat a nebát se přitom, že se vaše vlasy zničí, je třeba dodržovat určité postupy. Ještě než si začnete vlasy kulmovat, rozčešte je. S nezacuchanými vlasy se vám bude mnohem lépe pracovat. Vlasy by dále měly být čisté a umyté. Nechcete si přece vytvořit účes na mastných vlasech. Kulmy na vlasy mohou po zahřátí dosahovat i 190°C, což už je pořádná teplota. Mějte tedy vždy vlasy suché, než je začnete kulmovat. Můžete je i vyfoukat fénem. Pokud je vyfoukáte v předklonu, dosáhnete většího objemu. A nakonec používejte ochrannou vlasovou kosmetiku, určenou přesně pro kulmování či žehlení vlasů. Ať chcete nebo ne, tak kulmy na vlasy působí vysokou teplotou na vlasy spíše nepříznivě. Ovšem máte-li kvalitní kulmu z kvalitních materiálů a chráníte vlasy právě určenými přípravky, není se čeho bát. Tyto přípravky působí tak, že vytvářejí účinnou vrstvu, takže teplo se „nedotýká“ vlasů přímo.

Kulmování vlasů

Vlasy si rozdělte na pramínky a kulmujte každý pramínek zvlášť. Zbylé vlasy stáhněte do skřipce, aby vám při kulmování nepřekážely. Buďte trpělivé a nespěchejte. Mějte na paměti, že pro vytvoření krásného vlnitého účesu je potřeba i trochu zručnosti. Tak neházejte flintu do žita, pokud se vám to napoprvé třeba nepovede. Kulmy na vlasy mají různý průměr. Podle velikosti vln, vybírejte i průměr kulmy. Kulmy na vlasy s malým průměrem dokážou udělat krásné malé prstýnky. Toužíte-li po větších vlnách, poohlédněte se po kulmě s větším průměrem. Kulmy na vlasy bývají i multifunkční a to díky nástavcům. Máte vybráno? Vlasy kulmujte od konečků ke kořínkům a začínejte se spodními vlasy. Pokud byste začaly odshora, manipulací se spodními vlasy byste si účes zničily. Natočený pramen na kulmě necháme pár vteřin a potom kulmu vytáhneme. Vlnité vlasy nerozčesávejte hřebenem ani kartáčem. Maximálně projeďte prsty lehce skrz vlasy. Vlasy se tak lehce spojí a nebudou v tolik pravidelných pramenech, což dodává přirozený vzhled.

Po kulmování

Po kulmování nechce vlasy vychladnout a do té doby s nimi nijak nemanipulujte. Zbytečně vlasy nezatěžujte dalšími přípravky. Použijte například jen lak na vlasy. Vyvarujte se vlhkému prostředí. Samotné kulmy na vlasy nepotřebují speciální péči.

Kde seženu kulmy na vlasy?

Veliký výběr, mnoho profesionálních značek a různé ceny naleznete na www.nehty-vlasy.cz. Kulmy na vlasy si zde vyberou i ti náročnější z vás.