Rychlý a jednoduchý postup k založení s.r.o.

Chcete začít podnikat? V dnešním článku si ujasníme postup, který je nutný znát pokud jste se rozhodli založit si s.r.o. Pokud jste se opravdu pro tento typ firmy rozhodli, není se čemu divit. V České republice je tato forma podnikání opravdu nejrozšířenější. Založení s.r.o. však může být poměrně složitý proces, který se skládá z několika na sebe přesně navazujících kroků. V tomto článku si přiblížíme jak založit s.r.o. jednoduše a rychle.

Odborníci na založení firmy

Nemáte-li zkušenosti, nebo přesná doporučení, pak se tento proces může dosti protáhnout. Pokud například nedodáte či je chybně vyplněn určitý dokument, pak se můžete vrátit minimálně o krok zpátky a zase znova. Přesně pro tyto účely je vám k dispozici společnost, která vám založení firmy či založení s.r.o. zprostředkuje a vy se tak nebudete muset starat, co je kam potřeba dodat a v jaké lhůtě. Díky zkušenostem a kontaktům lze dokonce říci, že odborníci na zakládání společností, zvládnou celý proces do dvou týdnů, což pro normálního smrtelníka je dosti šibeniční termín.

Zajímavou volbou je i ready-made společnost

Nejprve si však musíte uvědomit, jaký typ společnosti chcete založit a jestli vám záleží na konkrétním názvu a historii společnosti, či umístění sídla. Toto a také mnoho dalších jsou důležitá kritéria, od kterých se cena založení s.r.o. odvíjí. Pokud na založení společnosti spěcháte, pak nejrychlejší možností založení firmy je zakoupení ready-made společnosti, což je již založená firma s nulovou historií. Přepis je rychlý a podnikat jménem firmy můžete ihned po podepsání smlouvy. Jedinou nevýhodou je to, že si musíte vybrat z již založených názvů společností, čili vaše firma neponese jméno, jaké byste si vy představovali. Záleží-li vám na jméně nově založené společnosti, pak si nechte založit s.r.o. na klíč. Na základě jasně stanovené specifikace si dohodnete, jakou konkrétní společnost a pod jakým jménem chcete založit. Pak už můžete vše nechat na jiných a v klidu si začít své podnikání rozjíždět. Jednat jménem firmy však můžete až v případě, že bude zapsána v obchodním rejstříku. Takto založená firma bude nést jméno, jaké si vy zvolíte a datum vzniku bude přesně odpovídat datu kdy jste si společnost nechali zapsat.

Věříme, že jsme vám na otázku jak založit firmu dostatečně odpověděli.