Úsporný krb se zadním přikládáním

Pokud již nemáte ohledně stavby úplně jasno, čeká i vás nelehký úkol rozhodnout se, jak budete vaši domácnost vytápět. Nezáleží na tom, zda stavíte novostavbu nebo rekonstruujete váš stávající dům. Důležité je rozmyslet si, jak budete chtít právě vy realizovat vytápění.

Možností je hned několik, avšak ne každá je právě výhodná. Jako nejpohodlnější se jeví topení elektrickým kotlem, tepelným čerpadlem nebo plynovým kotlem. Elektrická energie však není zrovna nejlevnější, plyn se neustále zdražuje a samotné jeho zavedení je poměrně drahé a pořizovací náklady na tepelné čerpadlo se vám vrátí až po několika desítkách let. Zbývá však ještě jeden způsob vytápění, který sice není tak pohodlný, přináší však značné finanční úspory a vytváří naprosto unikátní atmosféru – krby.

Topení tuhými paliva lze realizovat pomocí krbu, krbových kamen nebo kotle na tuhá paliva. Pokud z otevřeného ohně chcete něco mít, nechte si do obývacího pokoje instalovat krb nebo kamna. Potřebujete poradit, jak správně vybrat krbovou vložku nebo kamna? Obraťte se na specialistu na prodej krbů a kamen internetový obchod Krby-stavba.cz. Naleznete zde široký sortiment různých typů krbů i kamen, záleží pouze na vás, čemu dáte přednost.

Do klasických krbových kamen i krbových vložek se dřevo přikládá předními prosklenými dvířky. Někteří výrobci však nabízí revoluční řešení přikládání paliva ze zadní strany. Stačí tedy umístit krbovou vložku strategicky ke stěně obývacího pokoje sousedící s chodbou nebo lépe s dílnou, můžete pohodlně přikládat ze zadní strany, přičemž se vám do obytné části nedostane žádný nepořádek ze dřeva, saze ani kouř. Budete-li chtít krb otevřít z přední strany, máte samozřejmě možnost, dvířka jsou na přední i zadní straně krbové vložky. Toto řešení umožňuje nerušené přikládání v místě tomu určeném, udržuje pořádek v pokoji a poskytuje vždy dostatek tepla.