Vlasová kosmetika – péče o vlasy v zimě

Zima nám dává pořádně zabrat a neplatí to jen o vlasech, které se v zimě zblázní a je mnohem těžší se o ně postarat. Nedostatkem sluníčka přijímáme méně vitaminu D a tak nejenže s ubýváním čísel na teploměru se nám zhoršuje nálada, ale také se vysušuje pokožka a vlasy. Vhodná vlasová kosmetika může pomoci, alespoň v jednom směru.

Co se to s těmi vlasy děje?

Zima nás v péči o tělo opravdu zaměstnává na plný úvazek. Chceme-li tedy nějak vypadat. Časté střídání teplot, ze zimy do tepla, z tepla do zimy, má za následek větší namáhání vlasů. Největším problém je lámání vlasů způsobené právě extrémně nízkou teplotou. Zmrzlé vlasy jsou mnohem náchylnější k lámaní, ovšem ani v zahřátém prostoru nemáte vyhráno. Suchý vzduch vycházející z topení vlasy vysušuje a tím se zvyšuje riziko lámání popřípadě třepení. Kvalitní vlasová kosmetika vám může účinně pomoci při problémech s lámáním a třepením vlasů. Vlasy také elektrizují, pod čepicí se mastí a účes nedrží. V zimě si už nestačí vlasy pravidelně umývat. Pomoci může vlasová kosmetika ideálně určena pro typ vašich vlasů.

Vlasová kosmetika proti lámání a třepení

K lámání vlasů dochází nejčastěji špatnou péčí, častým fénováním, žehlením nebo barvením. Roztřepené vlasy jsou charakteristické porušenou strukturou vlasu, jsou bez lesku, života a vitality. O takové vlasy je třeba zvlášť pečovat. Vlasová kosmetika by v takovém případě měla zahrnovat kromě šamponu a kondicionéru také speciální masku. Tu stačí ve většině případů aplikovat jednou týdně. Vaše vlasová kosmetika na zimu by měla obsahovat i různé přípravky na doplnění vitaminů. Jsou převážně ve spreji a neoplachují se, takže jejich aplikace je jednoduchá a rychlá.

Typy na zimu

Nenamáhejte vlasy zbytečným barvením, fénováním, žehlením nebo lakováním. Na vlasy v zimě patří jen správná vlasová kosmetika jinak místo pomoci vlasům ještě více uškodíte. Nejvhodnější pro zimní období je přírodní vlasová kosmetika, která neobsahuje takové množství chemických látek.

Vlasová kosmetika na jednom místě

Šampony, kondicionéry, masky, séra, styling a další přípravky najdete v pohodlí domova na jednom místě a to www.a-vlasy.cz.  Veškerá vlasová kosmetika známých a kvalitních značek pro zaručenou krásu vlasů i v zimě.