Aulix – luxusní osvětlení do každého interiéru

Svítidla a osvětlení do místnosti je třeba vybírat s citem. Většina lidí si myslí, že čím silnější žárovka, tím bude v pokoji lépe vidět. Není to ovšem tak jednoduché. Pokud v místnosti zvolíte strategii osvětlení pouze z jednoho místa, nebude vám zde příjemně. Světlo šířící se pouze z jednoho bodu je nepříjemné a příliš ostré, je komfortnější jej složit z několika slabších, umístěných různě v interiéru tak, aby světlo přicházelo z různých směrů. Je určitě rozumné mít v interiéru centrální lustr, který bude tvořit základ osvětlení, je však více než vhodné doplnit jej dalšími svítidly, jako jsou třeba lampičky na stůl, stojací lampy nebo bodová světla pod skříňkami v kuchyni. Místnost získá mnohem příjemnější vzhled a budete se zde také lépe cítit.

Ovšem vedle funkčnosti a schopnosti dostatečně osvítit daný interiér je u svítidel velmi důležitý vzhled. Osvětlení je totiž považováno všeobecně za estetický doplněk interiéru. Nemusíte mít samozřejmě obří křišťálový lustr, aby si ho každý všiml, moderní svítidla jsou spíš nenápadnější, současným trendem jsou bílá svítidla vyrobená z nejrůznějších materiálů nebo také jejich kombinací. Do moderních interiérů už se většinou nedávají visící lustry, mnohem běžnější jsou lustry přímo na stropě. Jejich typ, tvar, barva a materiál závisí na zbytku interiéru, je důležité, aby svítidla zapadla do stylu vybavení místností.

K centrálnímu lustru potom vyberte vhodná doplňková svítidla, do obývacího pokoje či jídelny se hodí nejlépe nástěnná svítidla nebo také lampy, ať už stojací nebo stolní. Doplňkové svítidlo se hodí nad jídelní stůl, konferenční stolek, nad kuchyňskou linku, jinými slovy podporuje osvětlení všude tam, kde je třeba dobře vidět. Nevíte-li si rady s výběrem, navštivte světelné studio Aulix, kde vám poradí fundovaní odborníci. Přijďte si i vy prohlédnout kvalitní svítidla světových návrhářů.