Betonové ploty variabilní a s dlouhou životností

Za okny sněží, není to dávno, co byly Vánoce, možná nám v uších ještě zní zvoneček volající všechny ke stromečku, kdo by měl zrovna teď myšlenky na stavbu plotu? A přitom právě nyní je ta nejlepší doba. Ne každý plot vydrží bez problémů rozmary počasí. Betonové ploty ano. Pro stavbu betonového plotu je zima ideální období, stačí, když nejsou velké mrazy a na zemi neleží půl metru sněhu, aby se minirypadlo, kterým se hloubí díry pro zasazení plotových sloupků, dostalo na určené místo.

Když si rozmyslíte, kde přesně chcete plot mít, není problém ho instalovat i ve sněhu. Stačí správně vyměřit jeho polohu, vykopat základy pro sloupky a osadit je. Nakonec přijdou plotové desky, které se ukotví mezi sloupky. Výsledný betonový plot je velmi univerzální, na rozdíl od plotů z jiných materiálů jsou betonové ploty velice stabilní a pevné. Zvláště v tuhých mrazech velmi trpí dřevěné ploty. Dřevo je měkký materiál a rádo v mokru hnije. U pletiva je zase problém ve stabilitě. Často používané ploty z kovových latěk také nejsou žádnou výhrou. Stačí, aby se porušil ochranný povlak plotu, a kov začne okamžitě reznout. Jakmile se do něj jednou pustí rez, už se jí nezbavíte a veškeré dobré vlastnosti kovového plotu vezmou za své.

Ani pletivo není žádnou výhrou zejména s ohledem na mechanickou odolnost. Betonové ploty jsou stabilní, odolné mechanicky i vůči klimatickým vlivům. Extrémní pevnosti je dosaženo díky prvotřídnímu složení betonu, ze kterého jsou betonové ploty vyrobeny, svým dílem přispívají také ocelové armatury, které jsou součástí konstrukce plotu. Zároveň je betonový plot také designově propracovaný, takže splňuje veškeré estetické požadavky na něj kladené. Vyberte si betonový plot ve vaší oblíbené barvě, také vhodný dekor a nechte si postavit jedinečný plot v okrasném designu.