Efektní krb k úspornému vytápění

Chcete-li stejně jako mnozí další ušetřit na vytápění, je třeba nedržet se konvenčních způsobů, ale hledat alternativy vytápění. Protože plynové kotle jsou poměrně drahé a ještě dražší je vybudování přípojky a samotné využívání plynu pro topení, pozornost se obrací k elektřině. Elektrické kotle však nejsou nejlevnější a spotřebu musíte taktéž tvrdě zaplatit. To už vůbec nemluvím o tepelných čerpadlech, jejichž pořizovací náklady se vám vrátí až za několik desítek let a to jen v případě, že se do té doby nic nepokazí. Proto si mnoho lidí bere příklad z horských chat, kde se stále topí postaru – dřevem.

Krby jsou zde běžné jako houby v lese. Chaty jsou krásně vytopené, zima tu není a cena za teplo je zanedbatelná. Také lidé ve městech se začínají bouřit proti nekřesťanským účtům za teplo a orientují se stále častěji na stavbu krbu či krbových kamen. Tuhá paliva jsou podstatně levnější než jiný zdroj tepla a krby tak stoupají na popularitě. Postavit krb není nic nemožného, je třeba si vybrat krbovou vložku a obestavbu, která se k vám domů bude hodit. Krbové vložky se vyrábí v mnoha různých provedeních, velikostech i výkonech, vyberte si tedy tu pravou pro vás.

Každý krb či kamna mají něco do sebe. Stačí zjistit, co je právě pro vás nejlepší. Někomu vyhovují teplovzdušné krbové vložky, které vytápí celý dům díky rozvodu ohřátého vzduchu. Jiný dává přednost teplovodním krbovým vložkám, které ohřívají vodu. Ta je potom rozváděna po celém domě a vytápění je realizováno pomocí klasických radiátorů. Co se týká vzhledu, krby mohou stát u stěny, v rohu místnosti i samostatně v prostoru. Díky krbovým vložkám proskleným z různých stran se můžete kochat pohledem do otevřeného ohně téměř z celého interiéru. Přijďte se podívat na Krby-stavba.cz a vyberte si i vy váš vlastní krb.