Elegantní záclony

Holé stěny sotva můžete nazývat pohodlným a příjemným domovem. Chcete poradit, jak to udělat, aby se váš dům stal skutečným domovem? Chce to dekorace, vtisknout interiéru duši. Nebojte se a použijte váš temperament a kreativitu a vytvořte si doma váš vlastní svět. Nápomocný vám bude bytový textil. Když se řekne bytový textil, neznamená to pouze posadit dekorativní polštářky na pohovku, to zdaleka ne.

Bytový textil začíná na oknech. Holá okna působí velmi neosobně a nezabydleně, řekla bych skoro cize. Všechno se ale rázem změní, použijete-li záclony. Záclony jsou velmi lehké jemné tkaniny, mohou být jednobarevné, nejčastěji bílé, ale také s barevnými vzory pro oživení. Dají se koupit hrubší i jemnější s květinovým či abstraktním vzorem nebo úplně hladké. Výběr záleží na stylu zařízení interiéru a také na tom, zda budete používat pouze samotnou záclonu nebo zda ji budete kombinovat se závěsem, voálem či třeba organzou.

Závěsy jsou další dekorativní prvek, většinou se vyrábí z barevného tylu, takže skvěle doplňují bílou záclonu. Závěsy mohou být hladké nebo s mačkaným krešovaným vzorem. Další možností, jak ozdobit okno, jsou voály. Jedná se o velmi jemné a lehké tkaniny bílé i barevné nebo taktéž kombinované, které dodávají místnosti nádech lehkosti a jemně dokreslují náladu místnosti. Voály se skvěle kombinují se záclonami nebo závěsy.

Jakmile jste si vybrali bytový textil na okna, přejdeme k ložnímu prádlu. Povlečení a prostěradla tvoří hlavní část každé ložnice. Když máte pohodlnou postel, potřebujete také příjemné povlečení, aby se vám dobře spalo. Dante.cz nabízí vedle záclon také vysoce kvalitní bavlněné, bambusové nebo saténové povlečení, které vám zajistí ničím nerušený příjemný odpočinek. Neváhejte a pořiďte si i vy dekorativní bytový textil, který skvěle doplní váš interiér.