Myjte své vlasy efektivně. Budou krásnější

Známe to všechny. Rychle umýt vlasy, tu a tam nějaká péče, když je čas, zamotat do turbanu a hotovo. Pokud ovšem budete mytí vlasů věnovat větší pozornost a budete důkladné, tak vám to vaše vlasy oplatí. Dávejte pozor jak na to.

Nešetřete vodou

To platí jak při namáčení vlasů, tak při jejich oplachování. Ať už si vlasy myjete v předklonu nebo ne, zvedněte vždy schované vlasy, aby se voda dostala všude. Je to důležité jelikož většina nečistot a mastnoty se ukládá u kořínků.

Množství šamponu

Šampon je naší základní pomůckou při mytí vlasů, ale to nutně neznamená, že ho musíte na vlasy dávat ve velkém množství. Zpravidla stačí nanést šamponu asi tolik, kolik je velikost lískového oříšku. Záleží samozřejmě na hustotě a délce vlasů a tomu byste množství měly přizpůsobit. Důležité je rozprostřít šampon po vlasech rovnoměrně. Šampon se nanáší od vrcholu hlavy a postupuje se dále dolů ke konečkům vlasů. Nejvíce „umýt“ potřebují vlasy u kořínků, kde se nejvíce mastí. Konečky bývají spíše sušší a potřebují naopak větší péči. Proto se na ně soustředí masky a kondicionéry, které zas není nutné dávat až ke kořínkům.

Správné mytí vlasů

Vlasy myjte šetrně. Konečky prstů masírujte v malých kruzích pokožku hlavy. Tímto se jednak šampon dostane až ke kořínkům a odstraní se tak zbytky po stylingu a odumřelá kůže a jednak tím pomáháte prokrvovat pokožku hlavy. Vlasy by se neměly zacuchávat, takže zapomeňte na zběsilé drhnutí. Vlasy poté důkladně opláchněte vlažnou vodou po dobu minimálně jedné minuty.

Dodatečná péče

Vlasům obvykle nestačí jen mytí šamponem. Správně byste měly po každém umytí použít i kondicionér. Ten dodá vlasům potřebnou péči a vitamíny. Zvláště pokud máte vlasy namáhané, barvené, špatně se upravují nebo s nimi celkově nejste úplně spokojená.