Oživte váš domov vliesovou tapetou či samolepkou

V nejběžnějších domácnostech nejčastěji najdete téměř holé bílé stěny, sem tam nějaký obrázek. Není divu, že časem téměř každý přijde na to, že by si pokoje zasloužily trochu oživit. Pokud přemýšlíte, jak toho docílit, poradím vám jedním slovem – dekorace. Místnosti chtějí vzory, barvy a hravost, aby vám dodaly dobrou náladu, povzbudily vás a pomohly dostat se z šedé nudy každodennosti. V poslední době jsou moderní nenásilné tapety nebo samolepící dekorace na zeď, které jsou velmi variabilní a vytváří v interiéru neobvyklou atmosféru a zcela nový design.

Tapety zdaleka nemusíte použít jen na celé stěny, moderní tapety vytváří spíš obrazy, jsou složené z několika málo dílů a vytváří váš oblíbený obraz jako třeba krajinu, město, automobil nebo cokoli jiného. Takovým tapetám, které znázorňují obraz z fotografie, říkáme fototapety a jsou v poslední době velmi moderní. Tapety mohou být klasické papírové nebo odolnější vinylové. Často se používají fototapety, které jsou opatřeny zajímavým motivem. Fototapety jsou skvělou volbou do obývacího pokoje, jídelny i dětského pokoje, kde mohou nést motivy kreslených hrdinů z pohádek. Často se setkáte také s tapetami, jejichž motiv vyvolává trojrozměrný dojem, jde o 3D tapety. Také ty se objevují na stěnách obývacích pokojů, kde nahrazují běžné umělecké obrazy.

Tapety však nejsou jediným možným způsobem, jak doplnit pokoj, můžete je kombinovat s jemnou malbou, vkusnou bordurou nebo samolepkami, které poskytnou interiéru skutečně neobvyklý ráz. Dekorační samolepky na zeď jsou žhavou novinkou, na trhu se vyskytují v nepřeberném množství motivů, provedení a barevných kombinací. Stačí si vybrat takové, které se hodí k vám do interiéru a máte vyhráno. Tapety a dekorace na zeď vám pomohou dosáhnout vzhledu vašeho domova podle vašich představ.