Založte si nové sro nebo využijte ready made sro

Pokud jste nespokojeni ve své stávající práci, nebo se zkrátka chcete postavit na vlastní nohy, není nic jednoduššího, než vstoupit do světa podnikání. Totéž platí i v případě, že máte nápad, o kterém jste přesvědčeni, že by vám mohl výrazně vydělat. V takovém případě je třeba udělat onen první krok, kterým je založení sro nebo koupě tzv. ready made sro. V souvislosti s tím je nutno dodat, že pokud se pro tento krok rozhodnete sami, rozhodně to nemusí jít tak hladce, jak si sami myslíte. Než totiž bude firma do obchodního rejstříku zapsána, znamená to poměrně dost starostí, obíhání, a také placení.

Založení sro s pomocí

Existují totiž firmy, které nabízejí asistenci, nejčastěji při založení sro a celý proces se tak zkrátí. Stačí vybrat vhodnou společnost, zavolat a domluvit se. U seriózních firem se dočkáme profesionálního poradenství. Potencionální klient se dozví všechno potřebné o legislativě a také může získat cenné rady z praxe. Po vyřízení a podpisu smlouvy se klient také dozví datum, kdy si bude moct svou společnost převzít. Obvyklá lhůta je 10 dní od podpisu smlouvy a předání plné moci, které je k tomuto úkonu nezbytně nutné. Po předání se klient stane jediným jednatelem a 100% vlastníkem své nové společnosti. Využít služeb lze i v případě zakládání více firem najednou. V takovém případě je už časová úspora podstatně větší.

Koupě ready made společnosti

Zdá-li se vám 10 dní jako příliš dlouhá doba, přikloňte se k druhé možnosti. Ready made sro jsou již existující společnosti zapsané v obchodním rejstříku. Tyto společnosti v minulosti nevyvíjely žádnou obchodní aktivitu a mají čistou obchodní historii. Samozřejmostí je již splacený základní kapitál a žádné závazky. Ready made sro byly vytvořeny za účelem prodeje a převod na nového jednatele je okamžitý. Oproti založení společnosti je tato varianta dražší, nicméně pro podnikatele, kteří potřebují podnikat ihned, ji považují za efektivnější řešení.

Ať už se rozhodnete jakkoliv, doporučujeme renomovanou společnost Profi-kancelář s.r.o., která nabízí založení firmy i prodej ready made sro a další široké spektrum souvisejících služeb a to například virtuální sídlo firmy, vedení účetnictví apod.