Aulix – vybírejte atraktivní osvětlení

Světlo je jedním ze základních a nezbytných elementů, bez kterých by život nemohl vůbec vzniknout. Světlo potřebují všechny živé organismy, ovšem lidé spotřebují světla mnohem víc než kolik jej ve dne mohou dostat. Musí si proto vypomáhat umělým osvětlením. V pravěku se lidé museli spokojit s denním světlem, jakmile se ale naučili rozdělat oheň, přišli také na to, že i když se setmí, mohou díky světlu z ohně pracovat dál. Potom se dlouho používaly svíčky, které se osazovaly i do umělecky zpracovaných lustrů z nejrůznějších materiálů.

Později se začaly používat olejové lampy a po vynálezu elektřiny a žárovky skončila éra ohně jako zdroje světla. V dnešní době je světlo svíček považováno za nouzové osvětlení, když vám vypadne proud a vy potřebujete najít baterku, nebo v případě, že chcete večer navodit příjemnou atmosféru. V současné době se obvykle pro celodenní svícení používá centrální svítidlo – lustr nebo také stropní svítidlo, které zajišťuje základní osvětlení místnosti. Moderní svítidla pomáhají pozvednout celkový estetický dojem z místnosti, proto si lidé často vybírají díla známých bytových designerů a návrhářů, kteří stále produkují nové nápady na designová svítidla.

Svítidla tak hrají všemi barvami, mají rozličné tvary a jsou vyrobena z tradičních i zcela nečekaných kombinací materiálů. Záleží pouze na vás, jakou atmosféru chcete v interiéru navodit, k tomu vám totiž osvětlení velmi pomůže. Důležitý je také tvar a celkový vzhled svítidla, směr světelného toku navozuje různé stíny. Svítidla si většina lidí nevybere přes internet, ty je třeba vidět, proto navštivte světelné studio Aulix, které vám nabídne několik set modelů nejrůznějších typů svítidel od těch běžných jednoduchých až po ty nejluxusnější. Tak neváhejte, přijďte se podívat a vyberte si i vy.