Hydroizolace plochých střech není neřešitelným problémem.

Většina panelových domů a hal s plochou střechou postavených před několika desítkami let se potýká s problémem špatné hydroizolace.

 

Zásadním problémem starších plochých střech bývá použití materiálů a technologií, které se s moderními materiály nedají srovnávat. Dalším problémem je zcela minimální sklon, který zapříčiňuje zadržování vody na dlouhou dobu. Poškození střešní krytiny mnohdy způsobuje i nevhodné umístění konstrukcí umístěných na střechách i poškozené napojení vodotěsné krytiny na prvky střech jako jsou atiky, vpustě, odvětrávací komínky apod.

Pokud již dochází k protékání vody až do interiéru budovy, je zřejmé, že k zatékání pod hydroizolační vrstvu dochází již delší dobu. Díky nasákavé schopnosti tepelně izolačních materiálů dochází k průsakům do bytů až po určité době. Dlouhodobým zatékáním pod hydroizolační vrstvu střechy se výrazně snižují tepelně izolační vlastnosti střechy a může být časem narušena i její konstrukce.

Řešením by měla být kompletní rekonstrukce hydroizolace střechy. Ta sestává z vyřezání boulí a vyspádování, zateplení a opatření odvětrávacími komínky. Následuje instalace naprosto bezešvé hydroizolační membrány, která dokonale izoluje veškeré plochy, atiky, vpusti a případné další konstrukce. Z ploché střechy se tak stane dokonale izolovaná vana bez jediného spoje. Tím je dosaženo dokonale nepropustné hydroizolační bezešvé vrstvy bez problematických míst.

Pokud již máte problém s narušenou hydroizolací ploché střechy, řešte jej co nejdříve a určitě se poraďte s odborníky.

Mezi specializované firmy, které řeší hydroizolace plochých střech již mnoho let, patří společnost STAV-AGENCY s.r.o. z Liberce. Odborní pracovníci této společnosti poradí a navrhnou optimální řešení a provedou kompletní realizaci. Všichni pracovníci společnosti STAV-AGENCY jsou odborně proškoleni dodavateli hydroizolačních materiálů.

http://www.stav-agency.cz/hydroizolace/ploche-strechy