Moderní komíny

Komín patří mezi základní součásti každého domu, slouží především k odvodu nežádoucích spalin, přičemž ovlivňuje podstatným způsobem také efektivitu vytápění. Samozřejmě je důležitý materiál komínu, velmi moderní jsou v současné době nerezové komíny. Proč právě nerezové komíny, to si vysvětlíme záhy. Spalováním tuhých paliv vzniká velké množství kyselých kondenzátů, které mají negativní vliv na vnitřní stěnu komínu, obyčejné zděné komíny mohou být poměrně rychle poškozeny jejich působením, proto se stále častěji používají díky své odolnosti právě nerezové komíny.

Na začátku jsme si řekli, že komín ovlivňuje efektivitu vytápění, spalování paliva se děje za přítomnosti kyslíku, tedy vzduchu. Pokud se v soustavě hromadí především spaliny, nemá vzduch přístup k dalšímu palivu a oheň pomalu slábne, čímž účinnost spalování klesá. Je proto důležité, jak dochází k odvodu spalin. Na rozměrech komínu tedy záleží, jak dobře bude váš systém vytápění fungovat. Pokud jste se rozhodli svěřit teplo vašeho domova krbu či krbovým kamnům, budete potřebovat rozměry komínu spočítat velmi pečlivě. Zvolíte-li příliš krátký nebo naopak dlouhý komín, vaše krbová vložka nebo krbová kamna nebudou mít ten správný tah.

Není nerezový komín jako nerezový komín, Komíny-nerez.cz nabízí hned několik druhů nerezových komínů, které se navzájem liší svými vlastnostmi. Vyrábí se jednoplášťové komíny, které se používají samostatně nebo jako komínové vložky, dále si můžete pořídit izolovaný komín, který se skládá ze dvou nerezových plášťů a izolační vrstvy nebo také hybridní komín. Ať už si z rodiny nerezových vyberete jakýkoli komín, chybu určitě neuděláte.