Moderní záclony pro útulný domov

Záclony jsou jedním ze základních typů bytového textilu, který pomáhá vdechnout vašim místnostem život a osobnost a zároveň chrání vaše soukromí. Možná se vám to nezdá, ale i když máte na oknech jemné záclony, je mnohem těžší prohlédnout si interiér zvenku. Když jsem byla na dovolené v Nizozemí, fascinovalo mě, že nikdo neměl na oknech záclony a do všech domů bylo z chodníku krásně vidět až na zahradu. To vám samozřejmě příliš soukromí nezajistí, proto je lepší si na okna alespoň lehké záclony dát.

Navštívíte-li kamennou nebo on-line prodejnu bytového textilu, naleznete zde velké množství nejrůznějších druhů záclon. Když přikročíte k výběru, nejprve se rozhodněte, zda budete chtít krátkou nebo dlouhou záclonu. V obývacím pokoji vypadá skvěle dlouhá záclona, naopak v kuchyni a dalších pokojích zvolte krátkou variantu. Ložnice je výjimkou, zde si můžete vybrat, zda se vám víc líbí dlouhá nebo krátká záclona, dlouhá zde vypadá poněkud elegantněji. Co se týká vzorů, můžete vybírat jakýkoli, záclony se vyrábí zcela hladké bez vzoru, s jemnými dekory, oblíbené jsou záclony s motivem květin či abstraktním dekorem.

U většiny motivů si lze také vybrat, zda chcete čistě bílou záclonu nebo zda zvolíte barevnou. Všemi barvami hýří obvykle záclony do dětských pokojů, které by měly být veselé a hravé. Velmi populární jsou řetízkové záclony, které si snadno vytvarujete přesně podle vašich představ, můžete je ustřihnout podle potřeby a záclona se nevypáře. Řetízkové záclony pomáhají také proti hmyzu a jsou velmi praktické a pro navození zcela originální atmosféry. Navštivte i vy internetového prodejce bytového textilu Dante.cz a vyberte si záclony do všech pokojů z široké nabídky dostupných designů. Dante.cz, to je specialista na bytový textil.