Ozvláštněte váš interiér vliesovou tapetou či samolepkou

Máte pocit, že váš domov ztratil svůj šarm a chcete mu dodat šmrnc? Vezměte to od podlahy, pokud je podlaha podle vašeho gusta, přejděte ke stěnám. Jak už je to dlouho, kdy jste naposledy malovali? Nezasloužily by si vaše stěny nový kabát? Je-li pro vás míchání barev a ohánění se malířskou štětkou příliš namáhavé, vsaďte na mnohem čistší a modernější metodu dekorování stěn – tapetování. Využijte tapety a budete mít interiér s novým vzhledem dříve, než řeknete švec.

Tapety dnes frčí, jsou úžasně barevné, snadno se s nimi manipuluje a představují ideální řešení do každého pokoje. Dříve se tapety používaly pouze k pokrytí celých stěn, to už dnes není pravda. Samozřejmě můžete vytapetovat celý pokoj, ovšem mnohem modernější jsou fototapety, které se skládají z jednoho nebo maximálně čtyř kusů a tvoří spíš obraz. Možností je celá řada, velmi atraktivní jsou 3D tapety, které vytváří v interiéru iluzi trojrozměrného obrazu. Toho často využívají dětské tapety s motivy oblíbených pohádkových postav a hrdinů.

Tapety využijete v každé místnosti vaší domácnosti, velmi často se využívají v obývacích pokojích, kde je vhodné strohé bílé stěny oživit nějakým zajímavým motivem. Můžete použít abstraktní vzory, zátiší, krajinu, často se aplikují do obývacích pokojů také barevné vliesové tapety, které vytváří zcela unikátní atmosféru. Také v jídelně a kuchyni se tapety velmi dobře ujmou, v jídelně vytvoří příjemnou atmosféru, zatímco v kuchyni můžete tapety využít k renovaci skříněk nebo na zeď za kuchyňskou linku místo obkladů.

Tapetování je v současné době velmi rozšířené, tapety se vyrábí nejčastěji papírové a vliesové, které mají mnohem delší životnost než papírové a poskytují velké množství různých dekorů, ze kterých můžete vybírat. Chcete-li, aby váš domov byl útulný, vdechněte mu osobnost pomocí originálních tapet.