Pět velmi důležitých kroků při založení s.r.o.

Chcete začít podnikat pod hlavičkou společnosti s ručením omezeným, ale nemáte žádné zkušenosti se zakládáním firmy a ptáte se jak založit s.r.o.? Pokud je vám poměrně komplikovaná administrativa proti srsti a nechcete ztrácet čas běháním po úřadech a debatami s nepříliš příjemnými úředníky, nechte si ji založit „na klíč“. Profesionálové, pro které je zakládání společností rutina, vám ušetří spoustu času. A v podstatě i peněz, protože se budete moct věnovat vlastnímu podnikání mnohem dříve.

Jak na založení s.r.o.

K vlastní společnosti s ručením omezeným se můžete dostat tak, že si ji založíte svépomocí, přičemž si celý proces vyžádá zhruba měsíc. Založení s.r.o. probíhá v několika následujících krocích:

  • uzavření společenské smlouvy formou notářského zápisu
  • složení základního kapitálu ve výši alespoň 1 Kč
  • získání živnostenského oprávnění
  • zapsání firmy do obchodního rejstříku
  • registrace u finančního úřadu

Dobu potřebnou pro vyřízení všech náležitostí ovlivní vaše předchozí zkušenosti a vytížení úředníků.

Rychlé založení s.r.o.

Další možností je založení s.r.o. prostředníkem. Specializovaná firma vám může zkrátit dobu čekání až na polovinu obvyklé lhůty a vy tak budete podnikat již za 14 dní. Díky bohatým zkušenostem zápis zvládnou v nejnižším možném čase. A pokud nemáte ani dva týdny, nabízí se alternativa v podobě ready made společnosti.

Ready made společnost již nějakou dobu funguje a je zapsaná v obchodním rejstříku, nicméně nevykazuje žádnou činnost. Jednatelem ready made se můžete stát doslova na počkání.

Obě varianty mají svá pro a proti a v každém případě díky nim budete moct podnikat rychleji. Založení firmy zkrátí čekací lhůtu na polovinu a ready made dokonce na pár hodin. Argumentem, který hovoří pro již existující firmu, je také její historie. Na vaše budoucí klienty a obchodní partnery může firma, která je v rejstříku evidována delší dobu, působit věrohodněji. Na druhou stranu se budete muset smířit s vyšší cenou.

Podnikatelské centrum, které provozuje renomovaná společnost Profi-kancelář Praha s.r.o., v současné době nabízí založení společnosti a prodej ready made s.r.o. za velmi příjemné ceny. Za zmínku stojí i související služby jako virtuální sídlo, vedení účetnictví a pronájem kanceláře.

I o tom naleznete více mezi radami, jak založit s.r.o., na www.jak-zalozit-sro-a-podnikat.cz.