Ploty z betonu – účelné a odolné

Betonový plot je jednoduché, avšak účinné konstrukce. Stačí několik sloupků, mezi ně plotové dílce a plot je na světě. Zdá se vám to jednoduché? Je i není, záleží na tom, jaké materiály pro stavbu plotu použijete. Když se řekne betonové ploty, mnozí z nás si představují betonování základů plotu a výsledný plot nevalného vzhledu. Betonové ploty se však takovým způsobem vůbec nestaví. Betonují se pouze sloupky, které se tak ukotví do země. Mezi instalované sloupky se potom zasouvají plotové dílce a tím je plot hotový.

Důležitý je výběr designu plotu, protože betonový plot, to není pouze neforemná šedá hmota, jak by se vám podle názvu mohlo zdát. Betonové ploty se skládají z řady půl metru vysokých desek. Tyto desky mohou nést různé dekory, aby si každý zákazník mohl vybrat betonový plot podle svého gusta. Betonové ploty jsou lehké a přitom pevné a odolné, působí masivně, ale zároveň jsou vyvedeny designově tak, aby splňovaly i ty nejpřísnější požadavky po funkční i estetické stránce. S tím souvisí také barva betonového plotu. Betonové ploty se vyrábí v mnoha různých módních barvách, takže si každý může vybrat tu, která se nejvíce hodí k jeho domu.

Už se nemusíte rozčilovat nad podezdívkou nebo tarasem, betonový plot je na montáž poměrně jednoduchý, vybrané plotové dílce stačí nasunout mezi připravené zabetonované sloupky a zajistit je proti pohybu. Jak bude vypadat zakončení plotu je také zcela na vás, máte-li rádi jednoduchost, použijte rovnou desku. Chcete-li plotu dodat trochu elegance, nasaďte mezi sloupky desku obloukovou, použít můžete také díl s ozdobnou mřížkou nebo využít možnosti zakončit plot dřevěnými latěmi. Ty jsou velmi efektní a plot z betonu opticky odlehčí. Obraťte se i vy na Betonovéploty.net a pořiďte si kvalitní okrasný betonový plot.