Tipy na kvalitní povlečení

 

Flanelové povlečení

Flanelové povlečení je vyráběno ze 100% bavlny. Zajímavostí  je, že flanelové povlečení je vyráběno z hustě tkané látky o vysoké gramáži, která je upravena tkz. pročesáním. Má podobné vlastnosti jako bavlna a je stějně tak velmi jemné a hebké na dotek. Charakteristickým rysem je jeho hřejivost, takže v zimních večerech ho oceníte nejvíce. K flanelu se většinou také vyrábí stejně tak hřejivé prostěradla. Jedinou nevýhodou je nejspíš jeho poměrně náročněšjí údržba.

 

Bavlněné povlečení

Bavlněné povlečení je jedno z největších stálic mezi povlečením. I přes to, že trh zahlcují stále nové materiály, si bavlněné povlečení drží poměrně vysokou popularitou. Je velmi příjemné na dotek, na pokožku působí jako měkká látka. Vyznačuje se také velkou prodyšností a savostí. Také ho seženete za nízkou cenu. Snad jedinou nevýhodou je nutnost žehlení. Sehnat můžete také speciální de luxe verzi, která je vyrobena z balvny o vyšší gramáži, což předvídatelně znamená, že je také dražší než povlečení z obyčejné bavlny.

 

Saténové povlečení

Saténové povlečení patří mezi to nejkvalitnější. Je vyrobeno z vysoce kvalitní bavlny s jemným leskem na povrchu. Látka je také marcerována. Vyznačuje se velkou jemností a hebkostí na dotek. V zimě vás příjemně zahřeje a naopak v létě zase ochladí. Je dostupné také v tkz. nežehlivé verzi. Je velmi kvalitní, ale budete si za něj muset už trochu více připlatit.

 

Existuje lepší místo na světě než je postel? Pro některé lidi ne a stejně jak je pro ně důležité místo, kam se každý večer vydávají do říše snů, tak i povlečení jenž je neoddělitelnou součástí každé postele. Na povlečení kladou stejný důraz jako třeba na dekorační látky.  Jaké existují druhy povlečení a jejich výhody či nevýhody? V následujícím příspěvku si představíme 3 základní typy.