Vyberte si léčivý kámen podle znamení ve zvěrokruhu. Díl č.1

Pokud patříte mezi okruh lidí, které zajímá esoterika a její účinky, tak nejspíš také znáte léčivé kameny jenž dokážou posílat velké dávky pozitivních vibrací a energie. Lidé se však často ptají, jaký vliv na ně májí znamení ve zvěrokruhu. Rozhodla jsem se tedy napsat tento článek, kde ve zkratce popíšu jednotlivé znamení a přiřadím k němu vhodné znamení, dle tabulky uznávaných odborníků. Jedná se o první díl, v němž se zaměřím na první šestici znamení. Přeji příjemné počtení.

 

Panna

Na znamení Panny působí zejména energie vodního živlu, která vní probouzí vysoký cit pro analytiku a konstruktivitu. Pokud se v jejím okolí najde něco nekvalitního, zanedbaného nebo zničeného, tak tam se snaží Panna uplatnit své schopnosti, aby vše systematicky opět vrátila do správných mezí a hranic, protože je posledná velkou touhou po pořádku, čistotě a dokonalém prostředí. Panna je velmi spolehlivé znamení, na které se mohou s naprostou jistotou a klidem spolehnout její přátelé a okolí. Její energie dokáže spolehlivě a s rozvahou pečovat o svěřené majetky nebo věci. Na Pannu působí zejména planetu Merkur, která v ní naopak obvykle podporuje stud se svým smyslem pro umění a kreativitu.

Doporučené léčivé kameny: Akvamarín, Ametyst, Beryl, Heliotrop, Kalcit, Nefrit, Sluneční kámen, Tyrkys.

 

Beran

Pro znamení Beran je typickým poznávacím rysem planeta Mars. To způsobuje, že má přirozeně největší sklon k houževnatému  jednání, vedení příkladem a okamžitému jednání. Je inovativní a snaží se být vždy tam, kde se tvoří něco nového. To je také důvod, proč je prvním znamením zvěrokruhu = zobrazení nového počátku, avšak nikoliv jen pouze v materialní rovině ale také v té vyšší. Pokud beran zjistí, že se v jeho okolí dějou věci, které nejsou v pořádku, neváhá je řešit. Mezi jeho obrovské ctnosti patří odvaza, statečnost a organizační schopnosti.

Doporučené léčivé kameny: Ametyst, Avanturín, Citrín, Lapis Lazuli, Jadeit, Jaspis, Karneol, Kunzit, Rubín nebo Topaz.

 

Býk

Planeta země je pro každou živou bytost základem života a znamením jistoty a spolehlivosti. Býk jakožto člen zemského znamení si je dobře vědom, že i z těch nejhezčích a nejromantičtějších představ nebude nic, chybí-li peněžní podpora. Z tohoto důvodu se snaží nashormáždit značně velký majet z ,,pozemského života,, , jenž mu otevře dveře k užívání života V práci býva nekompromisní a neústupný, pokud si vytyčí cíl, kterého chce dosáhnout. Být rozhodný a akčí je jeho významnou schopností, protože ví, že stejně jako Země vdechuje všem bytostem život, tak i on dokáže svým jednáním dát věci do pohybu. Miluje přepych, krásu a drahé věci.

Doporučené léčivé kameny: Azutit, Mogui, Kunzit, Kyanit, Malachit, Růženín, Safír, Smaragd, Tygří oko, Turmalín.

 

Blíženci

Pro tohle znamení je symbolem planeta Merkur a i z tohoto důvodu se mu přezdívá „posel bohů“. Jeho přirozeností je vyzkoušet věci všech možných druhů. Je to učenlivé, pozorné a vnímavé znamení, které nepohrdne žádnou příležitostí se přiučit něco nového. Blíženci jsou však podobně jako naše prvotní myšlenky, stejně tak nestálí a měnitelní. Častokrát jsou přívržencí temnějších a protichůdných směrů, aby se pak přesvědčili, o tom, který směr je ten správný. Lidé z něj vždy cití vysokou vzdělanost a moudrost. Někdy může být jeho vzdělání trochu povrchní, ale vždy udělá dojem o svém komplexním přehledu a znalostech poskládaných do jednoho celku.

Doporučené léčivé kameny: Achát, Apofylit, Citrín, Chryzopras, Chryzokol, Kalcit, Křišťál s turmalínem, Turmalín zelený, Safír, Topaz.

 

Rak

Lidé ve znamení Raka jsou často typičtí svou rozporuplnou povahou, jenž je plná citů a emocí, které jsou kombinované s praktickým přístupem k životu a rodině. Dalším typyckým rysem pro znamení Raka je symbol matky, jenž způsobuje, že dokáže mít zvýšené schopností v zajištění a péči o rodinu. Pokud tedy nemá rodinu, věnuje se alespoň co nejvíce svým příbuzným. Emoce a cit jsou pro tohle znamení to nejzásadnější. Pokud jich však má nedostatek nebo naopak přemíru, tak dochází k velkým výkyvům nálady a značné podrážděnosti. Pro svou empatičnost, cit a schopnost se starat o své nejbližší je častokrát velmi oblíbený u dětí a nejmladších jedinců.

Doporučené léčivé kameny: Achát mechový, Achát stromečkový, Beryl, Chryzopras, Jantar, Měsíční kámen, Rubín, Tyrkys.

 

Lev

Jako největší charakteristický rys znamení lva se jednoznačně vyjímá jeho tendence se vciťovat do role vládce „z boží milosti“ a touží tak řídit blaho a utrpení svého okolí. Za jeho největší přednosti je často označováno příjemné vystupování, inteligence, vytrvalost a cílevědomost díky které může prožít úspěšný život. Schopnosti kvalitně organizovat události a láska k věcem jsou také jeho doménou. V pracovních podmínkách pak má pozici silného a spolehlivého jedince, v němž ostatní zaměstnanci vidí oporu.

Doporučené léčivé kameny: Mogui, Citrín, Granát, Jantar, Karneol, Kunzit, Obsidián, Onyx, Rubín, Tyrkys.