Závěsy s abstraktními motivy pro útulný domov

Na okna patří záclony, slouží zde jako designový prvek a zároveň pomáhají zajistit dostatek soukromí. Směnujete a potřebujete spát po noční i ve dne a chcete si zatemnit? Nemáte v ložnici žaluzie a hledáte alternativu, jak tuto situaci vyřešit? Je to jednoduché, stačí si do ložnice na okna pořídit závěsy. Závěsy jsou vlastně taková druhá záclona, jen z pevnějšího hustšího materiálu, který slouží ke stínění a získání dostatečného soukromí.

Závěsy se dodávají hotové nebo si můžete koupit látku na závěs a vyrobit si jej sami. Dante.cz je internetový obchod, který nabízí široký sortiment látek na závěsy. K zastínění místnosti mohou sloužit luxusní dekorační látky, které mohou být jednobarevné i pestré. Můžete vybírat hladké i krešované látky tak, aby závěs ladil s interiérem i záclonou. K dostání jsou i hotové soupravy závěsů, které jsou vhodné k zastínění, zatemnění i dekoraci. Dekorativní vzhled závěsů podtrhnete sepnutím závěsu ozdobnou sponou. Speciálním druhem závěsů jsou zatemňovací závěsy, které jsou vyrobeny z vysoce kvalitní látky, která nepropouští světlo. Můžete se tak jednoduše zbavit ve dne slunečního světla, v noci nepříjemného světla pouličních lamp nebo svitu měsíce.

Látky pro zatemňovací závěsy jsou základních dvou typů. Prvním je blackout, to je látka tkaná ve třech vrstvách, prostřední vrstva je černá a hustě tkaná, takže světlo neprosvítá. Na závěsy, u kterých není kladen tak velký nárok na zatemnění, můžete vybrat látku v provedení satinet. Je tenčí než blackout a více se hodí i na ušití polštářků nebo ubrusů. Blackout je tedy látka vhodná především na závěsy do ložnice, satinet použijte na závěsy do obývacího pokoje a slaďte s nimi také dekorativní polštářky na sedací soupravě nebo ubrus v jídelně. Neváhejte a vyberte si i vy luxusní závěsy na Dante.cz.