Životnost čalounění a koberců prodlouží kvalitní čištění

Čisté koberce a udržovaný čalouněný nábytek patří k reprezentativním vizitkám každé firmy a domácnosti.

 

Delší životnost a kvalitu čalounění a koberců zajistí pravidelné a opravdu velmi důkladné čištění těchto materiálů. Dokonalé vyčištění navíc brání šíření roztočů. Pro stále větší množství lidí se stává prach a roztoči nepříjemným alergenem. Prachové částice, které na sebe váží bakterie, exkrementy roztočů a plísně se pro řadu alergiků stávají při vdechnutí přímým dráždidlem. Prach a špína v čalounění a kobercích navíc snižují jejich atraktivitu a kazí celkový dojem z daného prostoru.

Řešením minimalizace výskytu alergenů je dokonalé čištění. Pomocí běžných domácích vysavačů a přípravků však nelze dosáhnout dokonalého vyčištění koberců. Jedním ze způsobů, jak z koberců a čalounění odstranit maximum nečistot, je extrakční čištění. Tento způsob vysoce efektního čištění používají profesionální firmy, které disponují speciálními čistícími stroji. Principem extrakčního čištění je vpravení čistícího roztoku pod tlakem do koberce. Ten uvolní nečistoty a následně je vysoce výkonným vysavačem čistící roztok s nečistotami odsán zpět do sběrné nádoby. Při tomto účinném a ke tkaninám šetrnému procesu dochází nejen k odstranění maximálního množství nečistot, ale i k regeneraci vláken. Efekt čistého koberce lze ještě prodloužit pomocí impregnace. Ta koberec a čalounění dlouhodobě chrání před špínou, vznikem těžko odstranitelných skvrn a před vlhkostí. Kvalitní impregnace navíc textilní vlákna zpevňuje a chrání je proti rychlému opotřebení i proti UV záření.

Určitě se vyplatí běžně zatěžované koberce nechat vyčistit profesionální firmou, která provede dokonalé vyčištění koberců. Takto pravidelně čištěný koberec si zachová dlouhodobě svůj vzhled a barevnou stálost a nestane se zdrojem alergenů.

Jednou z profesionálních firem provádějící dokonalé čištění koberců a čalounění pomocí nejmodernějších extrakčních čistících strojů a účinných čistících přípravků je společnost de Wolf Group s.r.o. z Chebu.

http://www.dewolf.cz/sluzby/uklidovesluzby/cisteni-calouneni/