Zkrášlete vaše stoly!

Nedávno jsem si zařizovala nový byt. Všechno jsem si dopředu promyslela a nakoupila. Jakmile bylo dílo hotovo, byla jsem nadšená, ale něco mi přece jenom chybělo. Došlo mi to, až při nedělním obědu, kdy jsem chystala jídlo na stůl. Ano i ubrus může přispět svou trochou k interiérové dokonalosti. Ať už máme stoly klasicky dřevěné, ocelové, kovové nebo plastické, vždy přes ně přehodíme ubrusy. Jeho primární úlohou je nejen být ochránce před utočnými nálety odpadlých kousků jídla nebo rozlitým džusem, ale také být ozdobou posvátného místa, u kterého se schází celá rodina. V následujících řádcích se dozvíte, jaké typy ubrusů existujou a který by pro vás mohl být ten nejvhodnější. Přeji příjemné počtení.

Teflonové ubrusy

Velmi praktické ubrusy, jejichž povrch je tepelně upravován. Vynikající pomocník v domácnosti s dětmi. Pokud se obáváte častého znečištění a chcete mí kuchyň do světlé barvy, teflonové ubrusy pro vás budou nejlepší volba. Díky moderní technologii nebyly ubrusy nikdy tak odolné proti skvrnám. Mezi jeho velké výhody patří také elegantní zjev a budí dojem látkového ubrusu.

PVC ubrusy

Nejuniverzálnější typ ze všech. Pokud potřebujete ubrus, jenž by jste mohly umístit kdekoliv do domácnosti, PVC ubrusy jsou správnou volbou. Jistě si vzpomente na své dětsví a návštěvy školky nebo školy, kde najdou velmi početné zastoupení. Skvrnu prakticky ihned můžete z ubrusu utřít a pokračovat v aktivitě. Využití můžou najít v dětských pokojích, kde se děti často hrajou nebo kreslí. Také na venkovních terasách najdou své uplatnění.

 

Látkové ubrusy

Klasika mezi ubrusy. Mladší generace by nejspíš použila výraz old school. Na dotek velmi příjemný materiál, který lze snado vyprat v pračce. Navíc pro všechny kreativní jedince je to prostředek, jak si svou tvořitovst vybít. Jednoduše můžete koupit dekorační látky a ubrus si ušít sami. Pokud budete ještě o něco šikovnější, tak můžete ubrus oživit o tématické vyšívání. Fantazii se meze nekladou, a tak můžete ubrus háčkovat, ručně malovat, vyšívat nebo sešít několik materiálů dohromady. Výtvor může posloužit jako dar pro své blízké nebo dobře poslouží při slavnostních chvílích.