5 triků, které zná každý kadeřník

Kdo by nechtěl krásné a zdravé vlasy? Každá z nás má tu a tam „špatný den“, kdy jsou vlasy neposedné a vy si připadáte úplně nemožně. Ať už jsou ty vaše dlouhé, krátké, rovné nebo vlnité, můžete tento počet dnů snížit s těmito jednoduchými triky.

Trik 1: Správná vlasová kosmetika

Nejlepších výsledků docílíte, když budete používat vhodnou vlasovou kosmetiku pro váš typ vlasů. Máte-li například suché vlasy, čímž často trpí ty kudrnaté z vás, dopřejte jim hydratační péči a po každém mytí nebo kdykoliv je třeba olej. Pro jemné vlasy zase hledejte péči a styling pro objem. Tyto přípravky vlasy nadzvednou. Dejte zkrátka vlasům to, oč si říkají a nemyjte je jen tak nějakým šamponem, který vám zrovna přijde pod ruku.

Trik 2: Šetrné sušení

Fénování je príma, ale jen do chvíle, než tím začnete vlasům ubližovat. Po takovém fénování navíc nebývají ani výsledky příliš dobré. Takže jak si fénovat vlasy? První a důležitou zásadou je nechat vlasy nejdříve trochu proschnout. Vysušte je ručníkem a nechte 10 minut proschnout nebo je zabalte do turbanu a ten přebytečnou vodu nasaje sám. Jednak se tím sníží čas strávený fénováním a jednak je méně namáháme. Všechny víme, že fénování není pro vlasy zrovna nejzdravější. Nefénujte vlasy jen tak hala bala, ale vysušte je přes kulatý kartáč. Zachovají si lesk. Chcete-li vlnité vlasy, foukejte přes difuzér. Tak jako tak vždy napřed použijte ochranný sprej proti teplu.

Trik 3: Dobré stylingové nástroje

Už tu byla řeč o správné vlasové kosmetice a něco podobného platí i u elektronických kadeřnických pomocníků. Pokud nechcete své vlasy spálit a poškodit je, vyberte si pro ně kvalitní kulmu a žehličku. Vhodným povrchem je třeba keramika, kde se teplo rovnoměrně rozprostře. I zde platí a to dvojnásob, že byste měli před každým kulmováním či žehlením vlasy ošetřit ochranným sprejem nebo mlékem. Nikdy však takto tepelně neupravujte mokré vlasy. Vaše vlasy budou držet tvar déle a neztratí lesk.

Trik 4: Kartáče, hřebeny a česání

Pravděpodobně teď zjistíte, že vám nestačí jen jeden kartáč na všechno. Na vlhké vlasy je nejlepší hřeben s širokými zuby. Mokré vlasy jsou mnohem zranitelnější a tento hřeben je nezlomí a nezamotá se do nich. Vybírejte si kartáče z přírodních materiálů, které nevytváří statickou elektřinu. Kančí štětiny jsou k vlasům šetrné.

Trik 5: Tipy na mytí vlasů

Doporučuji mýt vlasy jednou za dva dny nebo méně. Záleží samozřejmě na jejich stavu, ale mějte na paměti, že časté mytí je pro vlasy jistou zátěží. Pokud vás trápí mastné vlasy, zkuste suchý šampon.

Poslední rada na závěr. Vlasová kosmetika je něco, na čem přímo nešetřete, pokud chcete mít vlasy krásné a zdravé.