6 chyb, kterých se dopouštíte při fénování vlasů

Znáte ten bezvadný pocit, když zrovna opouštíte kadeřnictví. Vaše vlasy jsou jak vyměněné. Celou dobu jste pozorně sledovaly co se s vašimi vlasy děje, ale když to pak vyzkoušíte doma, efekt není zdaleka takový. Proč? Co děláte špatně? Pojďme se podívat na nejčastější chyby, kterých se při fénování většina z vás asi dopouští.

Vlasy nechráníte před teplem

Ignorace tepelné ochrany je pro vaše vlasy obrovskou zátěží. Přitom je tak snadné toto pravidlo dodržovat. Pokaždé než na své vlasy spustíte proud horkého vzduchu, tak na ně naneste ochranný přípravek, abyste zabránili poškození.

Vlasy fénujete najednou

Je to obzvlášť problém, máte-li husté vlasy. Pokud si je rozdělíte do menších částí, pak rovnoměrně vysušíte všechny stejně. Nejlepší je začít u spodních vlasů a ostatní připnout skřipcem navrch hlavy. Postupně pak vlasy uvolňujte a fénujte další prameny.

Nepoužíváte nástavec na fén na vlasy

Je to takový ten malý nástavec, který soustřeďuje proud vzduchu do jednoho místa. Fén na vlasy nastavte kolmo k vlasům, které máte na kulatém kartáči. Fénujte shora dolů. Vlasy budou krásně uhlazené.

Používáte špatný kartáč

Tento bod souvisí s bodem předchozím. Kovové kulaté kartáče jsou vhodné pro normální zdravé vlasy, ale pokud máte vlasy jemné, barvené nebo lámavé, sáhněte po kartáči s přírodními štětinami. Dobře poslouží třeba kartáč s kančími štětinami. Fén na vlasy svým horkým vzduchem kov rozpálí, ale štětiny ne.

Nevysušíte vlasy úplně

Pokud necháte vlasy trochu vlhké, mohou se lehce zvlnit, a spokud to není zrovna to, co jste chtěli, tak výsledek nebude perfektní. Vlasy mohou být na dotek teplé, ale to ještě neznamená, že jsou suché. Přepněte fén na vlasy na studený vzduch a hned poznáte, kde jsou vlasy ještě vlhké.

Nepoužíváte dokončovací přípravky

Stylingové přípravky pro dokončení účesu pomáhají vlasům zůstat hladkými a bez krepatění. Doporučuji používat výživný olej po každém fénování. Jedna vlasy krásně uhladí a dodá jim živiny, a jednak je hydratuje po tom náporu teplého vzduchu. Pár kapek oleje stačí aplikovat do konečků.