Legendy světového pokeru

Karetní hra poker trhá všechny rekordy. Hráč, jenž vezme do ruky pokerové karty a usedne za stůl se může spolehnout na to, že v následujících minutách zažije spoustu vypjatých chvil, pokud bude chtít vyhrát. O tom, že to není pouze hra o štěstí dokládají hráči, jimž se podařilo ukořistit vítězství ve velkých turnajích vícekrát, čímž vyloučily, že výhra je pouze dílo náhody. Představme si některé pokerové legendy, které se zapsaly do historie.

 

Daniel Negreanu

Na opačném pólu oblíbenosti se vyskytuje hráč jehož rodina pocházela původem z Rumunska a v 60. letech se přistěhovala do Kanady. O tom, že hazardní hry má Daniel v krvi se přesvědčil již během školní docházky. Ta pro něj nebyla nikterak zajímavá, a tak se rozhodl do školy raději nechodit a místo toho trávil čas hraním karetních her. Počkal až jeho věk dosáhl 21 let a vyrazil do Las Vegas. Začátky byly pro něj krušné, jeho první úspěchy na něj však nenechaly dlouho čekat. Jeho prvním velkým triumfem byl zisk náramku na WSOP a peněžní výhry 170 tisíc dolarů. Mimo to, že se řadí na historické 3. místo nejvyšších výdělků v pokeru, tak také získal prestižní ocenění Hráč roku 2004.

 

Amarrilo Slim

Jako jeden z prvních hráčů pokeru, který se směle může řadit mezi legendy v téhle karetní hře je chlápek Thomas Austin Preston alias Amarrilo Slim. Zajímavostí je, že jméno Amarrilo je jméno jeho rodného města. Tahle pokerová legenda se narodila v roce 1928 ve městě Arkansas. Hlavní událost WSOP dokázal po prvé vyhrát v roce 1972. V žebříčku hráčů s největším výdělkem bohužel nefiguruje, to se dá ale vysvětlit tím, že v době jeho největší slávy byl prize pool daleko menší než jaký je v současnosti. Mimo jiné si také zahrál ve filmu California Split v roce 1974 a v současnosti se plánuje natáčení jeho vlastního životopisného filmu, kde by jeho postavu měl ztvárnit Nicolas Cage. Amarrilo Slim zemřel v roce 2012 na následky dlouhodobé rakoviny.

 

Stu Ungar

Píše se rok 1953 a v porodnici na Manhattanu se narodil chlapík, kterému bude za několik let ležet celý svět hazardních her u nohou. Stu Ungar je považován za nejtalentovanějšího hráče pokeru všech dob. Svůj talent a cit pro hazardní hry začal vykazovat již v pouhých 14-ti letech a v 15-ti se stal profesionálem. Od té doby prakticky nedělal nic jiného. Do školy nechodil a jeho jediným zdrojem obživy byly hry typu poker, blackjack nebo gin rummy. V roce 1980 se přihlásil poprvé na WSOP a svou premiérovou účast dokázal proměnit ve vítězství. O tom, že to nebylo pouze dílo štěstěny dokázal potvrdit následující rok, kdy dokázal vítězství obhájit. V tomhle období se na jeho životním stylu bohužel začala projevovat rychle získaná sláva a peníze. Stu vsázel a prohrával obrovské částky a propadl drogám. V roce 1990 se zúčastnil dalšího ročníku největšího pokerového turnaje na světě – WSOP. Již po prvních kolech si dokázal vypracovat obrovský náskok. Posléze se ale sfetoval a byl nalezen v bezvědomí v hotelovém pokoji. I přesto se ale umístil na 9. místě. Velký comeback přichystal v roce 1997, kdy se mu stejnojmenný turnaj podařilo vyhrát již potřetí – to se nikdy nikomu nepovedlo. Drogy a divoký životní styl si však nedokázal odpustit, a tak byl o rok později nalezen mrtev na hotelovém pokoji v Las Vegas. S pouhými 800 dolary na účtě.

 

Phil Hellmuth

Jedním z nejnenáviděnějších a zároveň nejúspěšnějších hráčů současné pokerové scény je rodák z Wisconsinu – Phil Hellmuth. Jeho kariéra začala v době, kdy navštěvoval univerzitu. Okamžitě bylo jasné, že to Phil někam dotáhne. U stolu dokázal trávit celé hodiny a týdny. Jakmile si vydělal dostatečný balík peněz, vydal se za štěstím do mekky pokeru – Las Vegas. Štěstěna mu však nebyla nakloněna, a tak prohrál veškerý svůj budget. To Phila neodradilo a znovu se stal šampiónem ve svém rodném Wisconsinu. Postupně budoval svůj bank a znovu našetřil na cestu do Vegas. Zde se už jeho talent projevil bez okolků. Nejprve se v roce 1988 umístil na proplacených příčkách a následující rok dokázal triumfovat v Maint eventu. Zapsal se tak tedy do historie jako nejmladší vítěz WSOP. Patří také mezi nejúspěšnější hráče, kteří navštěvují online casino. Nezapomenutelnou postavou pokerové scény z něj dělá i zisk 11 náramků, což je jeho další rekord.