Maximálně účinný komíny

Že při hoření vzniká kouř a s ním vedlejší produkty kromě tepla, to ví každé malé dítě. Důležité je ale také vědět, jak se jich zbavit, aby vám nesnižovaly účinnost spalování vašeho topidla. Na to přišli dávno již naši předkové, stačí postavit komín. V dnešní době však spíš máme problém s tím, jaký komín je vhodný k odvodu spalin z různých typů paliva.

Problémy dělají zejména spaliny z tuhých paliv, které v komínu tvoří kyselé kondenzáty. Ty jsou tak agresivní, že mohou snadno narušit povrch běžného komínu. Proto je třeba poohlédnout se po skutečně kvalitním komínu, který vydrží. Komíny-nerez.cz je internetový obchod, který nabízí prvotřídní komíny z nerezu. Není žádnou novinkou, že nerezová ocel je vysoce odolná vůči působení agresivních chemických činidel, vlhkosti a také extrémně vysokým teplotám. Proto jsou nerezové komíny vhodné právě pro výstavbu v domech s vytápěním tuhými palivy. Díky odolnosti a pevnosti vydrží nerezové komíny odvádět spaliny velmi dlouho a spolehlivě.

Na Komíny-nerez.cz naleznete různé druhy nerezových komínů, pro odvod spalin z tuhých paliv slouží také speciální typ nerezového komínu – hybridní, který je vybaven vnitřní keramickou vložkou. Keramická vložka spolehlivě chrání celý komínový systém, který je spalováním tuhých paliv mnohem více zatěžován. Nerezový komín vás překvapí velmi snadnou instalací, nepotřebuje totiž žádný základ. Samotná montáž je velmi jednoduchá, usnadňuje ji zejména nízká hmotnost dílů z nerezové oceli. Nerezový komín můžete používat ke zkrocení spalin vzniklých hořením kapalných, plynných a tuhých paliv, můžete jej využívat v interiéru i exteriéru. Izolovaný žáruvzdorný nerezový komín od Komíny-nerez.cz je variabilní, stačí sestavit z jednotlivých dílů na míru dle vašich požadavků.