Originální tapety do vašeho pokoje

Připadá vám váš byt již poněkud omšelý a nevýrazný? Potřeboval by oživit? Recept je jednoduchý, stačí použít správné dekorace. Můžete použít barvu a pokoje znovu vymalovat, jednobarevné zdi jsou však již pasé, dnes frčí tapety a samolepící dekorace interiérů, které jsou velmi variabilní a vytváří v interiéru neobvyklou atmosféru a zcela nový design. Vdechnout starým zdem trochu života není zase tak složité, stačí k tomu správné lepidlo, vkusná tapeta a trocha času a zručnosti.

Tapety můžete použít na celé stěny, není to však zdaleka nutné. Moderní tapety se mohou skládat pouze z několika málo částí, které dohromady dávají zajímavý obraz vaší oblíbené krajiny, památky, automobilu nebo nějakého přírodního motivu. Tapety mohou být klasické papírové nebo odolnější vinylové či velmi oblíbené vliesové. Často se používají také fototapety, které jsou opatřeny zajímavým motivem. Fototapety jsou skvělou volbou do obývacího pokoje, jídelny i dětského pokoje. Dětské tapety nejčastěji nesou motivy kreslených hrdinů z pohádek. Nezřídka se setkáte také s tapetami, jejichž motiv vyvolává trojrozměrný dojem, jde o 3D tapety. Také ty se často objevují na stěnách obývacích pokojů, kde nahrazují běžné umělecké obrazy. Velmi dobře vypadají tapety v kombinaci s dalšími metodami dekorace stěn. Můžete tapetu doplnit vkusnou malbou nebo samolepícími dekoracemi.

Samolepky se na trhu vyskytují v nepřeberném množství motivů, provedení a barevných kombinací. Stačí si vybrat takové, které se hodí k vám do interiéru a máte vyhráno. Samolepící dekorace na zeď často slouží k oživení zdi za pohovkou v obývacím pokoji, můžete je použít v koupelně na kachličky nebo v dětském pokoji. Záleží pouze na vás, jak si představujete váš interiér, tapety a dekorace na zeď vám pomohou vašich představ rychle a jednoduše dosáhnout.