Originální vliesové tapety

Kdo by nechtěl bydlet v moderním interiéru? Ani nevíte, jak snadno toho můžete dosáhnout. Stačí několik jednoduchých triků a váš domov se změní k nepoznání. Jak i u vás doma vykouzlit moderní místnosti plné života a pohody, vám poradí odborníci, bytoví designeři jsou lidé, kteří se starají o nové trendy v oblasti zařízení interiérů.

Chcete-li, aby váš pokoj byl zařízen stylově, pohodlně a zároveň účelně, je třeba, abyste se zde cítili dobře. Ačkoli se to možná nezdá, podlaha a nábytek nejsou všechno, velmi důležité jsou také stěny. Čistě bílá je poněkud neosobní a strohá, barvy vytváří náladu a podněcují vaše smysly. Od bílých zdí se proto v poslední době upouští, čím je ale nahradit? Řešením mohou být moderní nadčasové tapety. Využijete-li tapety, dodáte vašemu interiéru zcela nový vzhled, získá vlastní osobnost a bude ve vás vyvolávat různé pocity a emoce.

Tapety dnes frčí, jsou úžasně barevné, snadno se s nimi manipuluje a představují ideální řešení designového doplňku do každého pokoje. Tapety už dnes nemusíte mít na všech zdech s opakujícím se motivem, naopak se vyrábí stále častěji fototapety, které nesou obraz krajiny, města, automobilu nebo zajímavého přírodního detailu. Motiv na tapetě je čistě otázkou vkusu, co je spíš praktická záležitost, to jsou materiály tapet.

Klasikou jsou papírové tapety, které sice nemají takovou životnost jako jiné druhy, ale jejich cena je velmi příznivá a máte možnost vybírat z velkého množství nejrůznějších motivů a barevných schémat. Velmi často používané jsou vliesové tapety, které tvoří textilní vlákna. Díky tomu se vliesové tapety pochlubí mnohem delší životností. Oblíbené jsou také 3D tapety, které vytváří v interiéru iluzi trojrozměrného obrazu. Toho často využívají dětské tapety s motivy oblíbených pohádkových postav a hrdinů. S tapetami vytvoříte snadno a rychle útulný domov, přesvědčte se o tom i vy.