Výroba vlastní bižuterie

Každá žena občas touží po originální ozdobě, kterou nikdo nemá. Řešení je jednoduché – vyrobit si vlastní šperk či bižuterii.

 

Pokud má žena jasnou představu, jak by měl její šperk vypadat a nemůže jej v žádném obchodě sehnat, může zkusit si takový šperk sama vyrobit. Ideální je začít s výrobou jednoduché bižuterie a postupně se získanou praxí pak žena dokáže vyrobit i složitější tvary.

Mezi nejjednodušší výrobky patří například bižuterní náušnice. Vlastní výroba náušnic je populární nejen díky relativní jednoduchosti výroby, ale také díky tomu, že náušnice se nosí každý den a pro každou příležitost. Šikovná žena tak díky samovýrobě může nosit každý den jiné náušnice.

Pro výrobu náušnic není potřeba žádné speciální zařízení ani nářadí. U jednoduchých náušnic si šikovná žena vystačí s ketlovací jehlou, náušnicovým háčkem a korálky. Základem je nápad a představa, jak by měla náušnice vypadat. Dalším krokem je výběr náušnicového háčku. Mezi nejpoužívanější patří otevřené africké háčky, uzavřené africké háčky, hotové náušnicové kruhy se zapínáním či puzety (dříky s ozdobným koncem). Ženy, které nemají propíchnuté ušní lalůčky, si mohou vybrat anglické šrouby nebo klipsy. Samotnou ozdobnou náušnici lze vyrobit pomocí ketlování, drátkování nebo ušití. Nepřeberné množství korálků a dalších ozdobných materiálů umožňuje výrobu nekonečného množství vzorů.

Většina žen, které si jednou vyzkouší výrobu vlastní bižuterie, této zálibě propadne a vyrábí vlastní bižuterní ozdoby nejen pro sebe, ale i pro své nejbližší a známé.

Každý, kdo by chtěl vyrábět vlastní bižuterii, má v současnosti usnadněno shánění komponentů k její výrobě. Veškeré potřeby pro výrobu jakékoli bižuterie včetně širokého sortimentu korálků, bižuterních komponent či potřebného nářadí dodává společnost Beads 4U s.r.o. z Jablonce nad Nisou. Společnost Beads 4U prodává své zboží nejen v Jablonci nad Nisou, ale i přes internet a prostřednictvím řady smluvních maloobchodních prodejců po celé České i Slovenské republice.

 

http://www.beads4u.cz/nabidka-kategorie/bizuterni-komponenty/?kategorieId=152

http://www.beads4u.cz/cz/kontakt/clanky/

http://www.beads4u.cz/cz/kontakt/clanky/vyroba-vlastni-bizuterie/