Auta s největší rychlostí na světě

Současný automobilový průmysl podniká ve svém vývoji mílové kroky, a tak ty nejrychlejší supersporty dokáží atakovat hranici až 400 km/h. Připravily jsme si pro vás tedy žebříček 5-ti nejrychlejších automobilů. Nutno poznamenat, že obsahuje pouze auta s aktivním omezením rychlosti. Auta, které mají vypnutý omezovač zde zahrnuty nejsou. Veškeré hodnoty, které jsou zde obsaženy mají oficiální status a uvádí je také Guinesova kniha rekordů. Pro tyhle exkluzivní kousky, by jste asi nechtěli. hledat eshop s autodíly Automobilky se v honbě za titulem nejrychlejšího auta předhání co to jde, a tak se můžeme těšit na pěknou podívanou. Přejeme příjemné počtení.

 

SSC Ultimate Aero TT

V jednu dobu nejrychlejší model auta na světě vůbec.  A to díky výkonu, který mu umožňuje dosáhnout rychlosti až 412 km/h.  V současné době se plánuje testování jeho následovníka, modelu Aero XT, jenž by měl podle dostupných odhadů dosahovat rychlosti až 430 km/h. Výkon Aero TT činí 1199 koní a pohlcuje 92 oktanové palivo. Stejně jako Bugatti Veyron pak dokáže z nuly na 100 zrychlit za 2,5 sekundy.

Koenigsegg Agera R

Co  nám Agera R nabídne, když otevřeme její kapotu? V první řadě pětilitrový osmiválec o síle 1115 koní se spalováním E58. Pro tento rok se vývojáři postaraly o navýšení výkonu na 1140 koní, což by znamenalo, že by se rychlost mohla navýšit na 420 km/h.

Hennessey Venom GT

Stroj, který váží pouhých 1244 kilogramů se řadí dokáže vyvinout až 428 km/h. Disponuje sedmilitrovým motorem od Corvette. Ten dosahuje výkonu až  1261 koní a zrychlení, jenž dokáže vyvinout atakuje hranici 1,35 sekundy.

Bugatti Veyron

Mezi klenoty současného motorového průmyslu bychom mohli naprosto s klidným svědomím zařadit strojovnu Bugatti Veyron. Obsahuje totiž mimo jiné přeplňovaný, vidlicový šestiválec, který dosahuje objemu až 8 litrů. Z nuly na sto dokáže zrychlit za neuvěřitelné 2,5 sekund. Díky výkonu o síle 1001 koní dokáže vyvinout rychlost až 408 km/h. Pokud by jste potřebovali sehnat náhradní díly do auta pro tohle žihadlo, uvědomte si , že jeho hodnota je bezmála 34 milionů Kč.

Bugatti Veyron Super Sport

I přesto, že dle rychlosti 231 km/h, kterou dokáže tento model vyvinout, by se řadil na první místo žebříčku, tak jsme uvedli pouze rychlost, kterou ujede bez omezovače rychlosti tedy 428km / h. Dle dostupných informací, však inženýři, kteří navrhují automobily a náhradní díly Volkswagen intenzivně pracují na další generaci, která by měla vrátit prvenství opět zpátky do Německa.