Bazénový doktor hlídá i zasahuje

Víte, že v některých asijských zemích – jako například v Číně – dostávají lékaři plat, jen pokud dokážou udržovat své klienty ve zdravém stavu? Jakmile pacient onemocní, přestane svému doktorovi platit. Mobilní aplikace My Pool Doctor chápe své poslání stejně. Vyznává prevenci, i když vyléčit „těžce nemocný“ bazén nebo vířivku dokáže samozřejmě také.

 

Nevlídné a chladné počasí je jistě definitivně pryč, takže je nejvyšší čas připravit zahradní bazén nebo vířivku na novou sezónu. Tedy pokud jste to ještě neudělali. S aplikací My Pool Doctor to je velmi snadné. Je tu především od toho, aby pomáhala udržet bazén v bezproblémovém stavu a ušetřila vám energii a hlavně peníze, které byste jinak museli investovat do komplikovaných zásahů první pomoci nebo dlouhodobé rekonvalescence „pacienta“. Teď je ten správný čas si My Pool Doctor stáhnout do mobilu a otestovat, co umí. Zaručeně zjistí, že bez mobilu u bazénu už ani ránu!

 

Vyplňte kartu pacienta

 

Než se váš „bazénový doktor“ bude moci pustit do práce, potřebuje znát základní údaje svého svěřence. Nejprve tedy musíte uvést místo, kde se váš bazén či jezírko nalézá, dále objem v m³ (nebo alespoň rozměry, které si aplikace dokáže sama přepočítat) a předpokládanou délku sezóny. Nepovinnou položkou je fotografie – pan doktor sice nepracuje na základě vizuálního kontaktu, ale vy si můžete nahrát obrázek pro vlastní potěchu.

 

Co je ale pro My Pool Doctor další velmi podstatnou informací, je typ bazénové chemie, který používáte. Zadejte tedy, zda dáváte přednost chlórové chemii, nebo jste si oblíbili tu bezchlórovou. Obě mají svá pro a proti, je-li však v rodině či mezi uživateli bazénu alergik nebo někdo citlivý na chlór, určitě zvolte ošetření bez chlóru. Máte raději tekuté nebo sypké přípravky? Případně, preferujete tablety? Údaj o formě přípravku doktora též zajímá, aby vám mohl doporučit ošetření v podobě, na jakou jste zvyklí. A do třetice nesmíte zapomenout zadat doporučené dávkování přípravku na 1 m³ včetně časového intervalu podání.

 

Přirozeně je jen na vás, jakou značku bazénové chemie používáte, ale jste-li zvyklí na produkty Vodnáře, budete to mít jednodušší. Všechny potřebné přípravky vám aplikace objedná po jediném kliknutí, a nastal-li okamžik použít některý z nich, My Pool Doctor sám automaticky a bez čekání spočítá optimální dávkování.

 

Katastrofa na obzoru?

 

Aby vám mohl My Pool Doctor pomáhat, musíte ho pravidelně krmit aktuálními daty o kvalitě vody. Ihned po jejich vyhodnocení vám totiž přesně řekne, který přípravek máte použít, a také v jakém množství, abyste případně včas stihli obnovit lehce narušenou rovnováhu ve vodě.

 

Jinými slovy, díky jeho bdělosti se vám určitě nestane, že byste si šli celí natěšení zaplavat a u bazénu či jezírka zjistili, že místo průzračné čisté vody na vás čeká zelená, hnědá, bílá či jinak odpudivě vyhlížející tekutina. A pokud přece jen dojde na nejhorší, My Pool Doctor dokáže přesně pojmenovat příčinu takového nelákavého zbarvení (nebo dokonce pěny) (nevyvážená hodnota pH, nevhodně tvrdá voda, vodní kámen, špatně nadávkovaná dezinfekce, příliš mnoho organických nečistot atd.) a bleskově poskytnout první pomoc Odteď se vám zkrátka vyplatí chodit k bazénu jedině s mobilem!